“Ние се съгласихме да не търсим авторство, а да застанем

...
“Ние се съгласихме да не търсим авторство, а да застанем
Коментари Харесай

Атанасова: Намерихме баланс за промени в Конституцията, няма да се ограничава мандата на кметовете

“Ние се съгласихме да не търсим авторство, а да застанем зад измененията в Конституцията. По отношение на измененията в глава правосъдна власт имахме дълги разисквания и дружно с останалите две ПГ стоим зад тях ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Атанасова изясни, че в текстовете за инспектората ГЕРБ имат по-голям превес. “Индивидуалната конституционна тъжба съществуваше и в нашия план на Конституция, който бяхме оповестили малко повече отпреди две години. Намерихме добър експертен баланс и този баланс се показва, че събрахме тези шест подписа. Това подсигурява, че има болшинство до края на годината да се одобряват измененията в Конституцията ”, разясни Атанасова и продължи:

“Преди дни казахме, че сме изрично срещу да се лимитират изборните длъжности в локалната власт. От Движение за права и свободи и ПП-ДБ одобриха това предложение и по този начин дружно намерихме единодушие ”, съобщи още тя, след което изясни, че тематики, които са обсъждали дълго са били служебното държавно управление. “Предложили сме по какъв начин да бъде конструирано. Смятаме, че има уравновесени текстове ”, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР