Ние се нуждаем от политическа и съдебна реформа, но няма

...
Ние се нуждаем от политическа и съдебна реформа, но няма
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: С напредване на времето отиваме към предсрочни избори

Ние се нуждаем от политическа и правосъдна промяна, само че няма по какъв начин ситуацията да се промени без социална-икономическа политика. Това съобщи служебният правосъден министър Янаки Стоилов пред Българска национална телевизия.

Без дълбоки амбициозни промени няма по какъв начин да създадем това, което чакаме, уточни проф. Стоилов.
 Янаки Стоилов: Иван Гешев желае да работи в удобна за него среда Янаки Стоилов: Иван Гешев желае да работи в удобна за него среда
" Докладът за Бюрото по отбрана дава опция основният прокурор да бъде изслушан в Народното събрание. Народните представители са в правото си...

По думите му третият мандат е най-конфликтната и крайна фаза по процеса за сформиране на държавно управление. При него е избран 7-дневен период и президентът избира на коя парламентарна група да го даде.

Проф. Стоилов прикани Народното събрание да одобри най-малко един закон до края на връчването на мандатите, с цел да не се окаже, че ще бъде самобитен рекордьор, без да одобри законова смяна. Ако не бъде направена актуализация ще зародят проблеми в секторите в страната, предизвести служебният правосъден министър.

Според него президентът има интерес да се сформира държавно управление. Най-големите парламентарни групи се афишират за съпротива и какво са съпротива, в случай, че нямаме държавно управление, запита проф. Стоилов.

Колкото повече напредва времето, толкоз повече вървим към нови предварителни парламентарни избори, посочи проф. Стоилов.

Хвърлихме се в дълбокото. Рязко беше понижен делът на платен и корпоративен избор. Започна превъзмогването на настоящия модел на ръководство, характеризиращ се с корупция и променчивост. Започна процедурата за актуализация на бюджета, за актуализиране на пенсиите, изясни Стоилов за работата на служебното държавно управление.
 Янаки Стоилов: Иван Гешев има юридическа дееспособност Янаки Стоилов: Иван Гешев има юридическа дееспособност
Главният прокурор Иван Гешев има юридическа дееспособност, приключил е с 5-ца. Това разкри служебният министър Янаки Стоилов по време...

Успяхме да ускорим процедурите по приемане на българско поданство, уточни той.

По отношение на пандизите в страната, Янаки Стоилов добави, че ще упорства, в случай че друг парламент, идващият да реши въпроса с преобразуването на предприятието „ Затворно дело “. 

Стоилов се срещнал още с бабата и дядото на убитото момиче от Сотиря и изразили своята паника дали доста бързо няма да бъде облекчена присъдата на килъра. Преди да изтекат 20 години не може да бъде желана намаляване на присъдата, уточни служебният правосъден министър. Той им предложил да подадат искане на Министерство на правораздаването дали може д им бъде указана финансова помощ.

Съдебната власт би трябвало да изяснява актовете си, с цел да схванат какво значат и по какъв начин се ползват, настоя проф. Стоилов. Има изказвания на съдилищата, които не почиват на ясни доказателства.

Прочетете още по тематиката:
 Янаки Стоилов: Необходимо е официализирано съглашение за поддръжка Янаки Стоилов: Необходимо е официализирано съглашение за поддръжка
Добре е, че управлението на Българска социалистическа партия стартира съвещания за сформиране на държавно управление, тъй като е за предпочитане да се излъчи кабинет от пар...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР