Ние се изправяме пред тези проблеми с бюджета на първо

...
Ние се изправяме пред тези проблеми с бюджета на първо
Коментари Харесай

Юлиан Войнов, финансист: Датата 1 април 2025 г. е изпълним срок за влизане в еврозоната

„ Ние се изправяме пред тези проблеми с бюджета преди всичко, тъй като не беше внесе постоянен бюджет предходната година, както задължава законът, без значение дали има постоянно или служебно държавно управление. “

Това разяснява в PrimeTime по Euronews Bulgaria финансистът Юлиан Войнов.
Поради това че няма бюджет се потегля в една посока, която бих споделил, че изнасилва закона за обществените финанси, тъй като там не е планувано да се удължава удължителния бюджет.
Възможно е да се посегне на фискалния запас, само че той е очакван за обстановки, в които България няма достъп до външно кредитиране, разяснява Войнов.

По думите му даже да бъде признат нов удължителен бюджет, той не взема решение проблемите на страната. Според финансовия специалист при всички случаи Народното събрание би трябвало да одобри бюджет за 2023 г. 
Абсолютно е допустимо бюджетният недостиг да бъде редуциран в границите на 3% за тази година.
„ Една огромна част от този недостиг се образува от извънредно напрегнатата финансова стратегия на държавното управление, която е рекордна за най-новата история на България. Със сигурност тя няма да бъде изпълнена, защото ние се намираме съвсем в средата на годината, а Планът за възобновяване и резистентност към момента не е признат “, уточни финансистът.

Той означи, че инфлацията понижава на всички места в Европа и чака същата наклонност да господства и в България.

Според Войнов 1 април 2025 година е осъществим небосвод за влизане на България в еврозоната , като единственият проблем, който може да възникне, е обвързван с по-високата инфлация.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР