Ние се чухме няколко пъти вечерта с двете жени, предимно

...
Ние се чухме няколко пъти вечерта с двете жени, предимно
Коментари Харесай

Нейнски с нови данни за двете арестувани българки в Турция

Ние се чухме няколко пъти вечерта с двете дами, най-вече с майката Веселина. Тя ми даде детайлности към делото. Това съобщи Надежда Нейнски в ефира на Нова телевизия. " Това, което чух от диалога с бащата, са неща, които неведнъж обсъдихме с тях, в посолството и консулството в Истанбул. Ако те двете считат, че страната може да им помогне по някакъв метод, ние сме отсреща ", сподели тя.

" Това е по-леко обвиняване - агитация за теористична организация. Искането за мярка за неотклонение е отхвърлено. Тя е освободена и би трябвало 2 пъти седмично да се подписва и да не напуща територията на Турция ", добави Нейнски.

Георги Димов, някогашният ни консул в Турция, съобщи от своя страна: " Бъдете деликатни с държанието, думите и нещата, които споделяте, в случай че сте в днешна Турция или планирате да идете там. Мислехме си, че тази вълна ще ни подмине, само че очевидно не е. На Мира е наложена най-малката мярка за неотклонение - подписката ".

" В Турция съгласно тях самите работят 4 терористични организации, само че съгласно целия свят има единствено 2 - ПКК и ДАЕШ. Т.е. за турската политика останалите две - сирийските кюрди и ФЕТО са терористични организации, само че за международната политика - не са ", сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР