Ние с госпожа Манолова се познаваме от 2005-та година. В

...
Ние с госпожа Манолова се познаваме от 2005-та година. В
Коментари Харесай

Мария Капон: Целта е премахване на едноличния режим

Ние с госпожа Манолова се познаваме от 2005-та година. В този единствен мандат тя беше за първи път. И аз. Като хора, които идват от два разнообразни района, от Пловдив и от Кюстендил, в две разнообразни елементи на бранша, в левицата и в десницата. И по някакъв метод имахме общи тематики, тогава, когато ставаше въпрос за националните тематики и тогава, когато ставаше въпрос за доста значимите човешки тематики. Когато трябваше да се обезпечат подписи, с цел да внесеш един законопроект, примерно на майки против дрогата, да промениш наказването с лекуване. Тогава, когато трябваше да създадем фонда за ин витро, за репродуктивност. И в това време ние можехме да спорим. Защото през днешния ден в политиката не е това, което някак си от 90-те години се смяташе. Ние не сме врагове. Ние сме единствено съперници в даден миг. И когато имаме общи цели, ние можем да ги преследваме. Това сподели пред Нова тв Мария Капон.

Тя изясни, че общата цел е възобновяване на демокрацията и унищожаване на едноличния режим. " Това значи Народното събрание да може да извика министър-председателя, да може да желае същински надзор, да бъде вносител на законите”, добави тя.

Мислили ли сте към този момент с кого бихте се коалирали? С кого бихте работили в Парламента, в случай че влезете?

„ Всички типове сюжети са за анализаторите. Аз съм политик. За мен значима е датата 4-ти април. Когато направих при един от вотовете на съмнение против тройната коалиция речта за чистите ръце и споделих, че мутрите ще завладяват страната, тогава, може би, никой не очакваше, че 10-12 години по-късно ще го вика целият площад „ Мутри вън”. И това е нещото, което се вижда. Операция „ Чисти ръце” беше това. Смисълът е да няма ляво и дясно”.

Кой би бил сътрудникът?

„ Със сигурност отвън парламентарната съпротива е тази като „ Демократична България” от една страна, „ Има подобен народ”, които са заявили, са нашия натурален алианс. Единствените, с които в никакъв случай няма да вляза в колаборация са ултранационалистите.Това е невъзможният алианс за Народното събрание. Но за правосъдна промяна, в случай че желаеме да създадем правосъдна промяна, то в алианс с „ Демократична България”, в алианс с „ Има подобен народ”, с останалите парламентарни групи, които имат воля и желаят да я създадат, би трябвало да се откри болшинство. Ако не се откри такова болшинство, то би трябвало да се отиде на избори. Площадът искаше промяна”.

Бяхте ли на площада, на митингите?

„ Аз бях на митингите доста по-малко от всички останали. В къщата имам обичани хора, които са на възраст, и които би трябвало да вардя. Бях на митингите обаче на 2-и септември, когато през ръцете ми и през ръцете на доста от девойките минаха най-малко 50-60 обгазени индивида. И видях по какъв начин полицията ги обгазява. Видях техните очи. Видях ужаса, на който бяхме сложени. Бях още няколко пъти на този протест”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР