Ние с г-жа Искра Михайлова, ако бъдем избрани за президент

...
Ние с г-жа Искра Михайлова, ако бъдем избрани за президент
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов от Кубрат: Няма да оставим ненаказани репресиите срещу  беззащитни хора

Ние с госпожа Искра Михайлова, в случай че бъдем определени за президент и вицепрезидент на България, няма да допуснем държавният уред да се употребява за репресии против беззащитни жители и хора с увреждания. Това изрично съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендент на Движението за президент, на протест в перлата на Лудогорието – Кубрат. Минути преди този момент зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, лидер на разградската листа на партията, заяви пред множеството за следващия жесток тормоз от страна на подчинените на Бойко Рашков униформени върху гласоподаватели в селата от региона.

От 10 дни под благовидния претекст „ битка с пазаруването на гласове” служители на реда влизат в домовете на хора, които на предишните избори са дали своят вот по законовия ред с ТЕЛК – решение в преносими изборни секции. Искат им пояснения, карат ги да подписват протоколи. Това е опит за заплашване, сподели Ахмедов, който на 22 октомври 2021 година дружно с кметове от област Разград организира среща с регионалния шеф на полицията, подаде тъжба в прокуратурата и разгласи, че юристи завеждат каузи, с цел да защитят правата на гласоподавателите.

Преди 30 години докарахме демокрацията в България. Платихме доста висока цена и по тази причина имаме дълг да отстояваме правата, свободите и демокрацията в нашата Родина, безапелационен бе Карадайъ.

Оттук, от Кубрат, най-ни отива на нас като Движение за права и свободи да напомним завета на Кубрат на тези инцидентно попаднали в политиката хора, които не могат да осъзнаят институционалността на позициите, които заемат. Преди 30 години, когато се обединихме, застанахме с голи ръце против танковете на Тодор Живков и тоталитарния режим и не сме допускали, че през днешния ден децата и внуците на тези комунисти ще застанат със същите комунистически способи да ни разделят. Ние си знаем урока, знаем завета на хан Кубрат. И споделяме: Дошло е време за нов стадий от демократичното развиване на България. Дошло е време за единение на нацията. 30 години нашата философия за правене на политика е заедността. А това значи другите да бъдем дружно, всеки да отстоява своята еднаквост и да сме дружно. Дори, в случай че се постанова да оказваме помощ на другия в отстояването на неговата еднаквост, само че да сме дружно и дружно да градим по-доброто настояще и по-доброто бъдеше на нашата Родина България, продължи Мустафа Карадайъ.

Днес с изключение на здравната, икономическа и политическа рецесия, има и рецесия на демокрацията, и рецесия на държавността. Затова ние сме призвани да зададем новия стадий от развиването на демокрацията. Единството на нацията може да се получи единствено, когато оценяваме хората по техните качества, по техния потенциал и по тяхната визия за развиване, по този начин, както се прави в Европа. В Брюксел никой се интересува кой какъв етнос има, каква вяра изповядва. Оценката е единствено кой какво прави, какъв капацитет има и какво предлага да направи, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Той посочи, че Великото национално заседание е отредило доста значима роля на президентската институция. Във време на рецесии тя би трябвало да бъде полето на единодушие сред другите политически партии, които имат своите ценностни, идеологически и програмни разлики, само че могат да реализират единодушие за национални цели и цели. А не президентът да влиза в окопите на партийно-политическите борби, сподели водачът на Движение за права и свободи. Той напомни значимата роля на Консултативния съвет по национална сигурност, в който вземат участие другите управляващи и другите парламентарно показани партии. Той е мястото за реализиране на единодушие сред другите институции. Но съвсем две години, откогато има пандемия, КСНС не е заседавал по този въпрос, а последния път когато бе призован, наруши Конституцията тъй като в тематиката му бе актуализация на бюджета, а това е от компетенциите на кабинета и Народното събрание.

Президентът би трябвало да предлага национални обединителни дела, акцентира Мустафа Карадайъ и напомни трите, които издигна: час по-скоро да достигнем междинните европейски стандарти на живот в България тук и в този момент, безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете и основаване на съвет по енергетика към президента, тъй като рецесията с тока ще се разраства.

Преди 30 години наши братя и сестри заплатиха с живота си, други със свободата си, с цел да има народна власт в България, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов. Той акцентира, че Лудогорието е в основата на модерна демократична България, тъй като първо в страната е въстанало против репресиите и експанзията на тоталитарната власт.

Няма да позволим нашите братя и сестри, които са с увреждания да бъдат през днешния ден манипулирани, измъчвани и да се подиграват с тяхното достолепие от така наречен полиция, която за нас е национална милиция, тъй като употребява същия наказателен уред. От тази естрада отговорно заявяваме, че като регионален съвет на Движение за права и свободи няма да оставим без зашита нищо един наш другар, който е бил унизен от националната милиция. Ще търсим техните права, безапелационен бе Ахмедов.

Няма друга политическа партия, която по този начин мощно да милее за нашата блага Родина България. Без Движение за права и свободи няма по какъв начин да има разговор. А без разговор няма по какъв начин да има държавност, сподели още лидерът на Разградската листа на Движение за права и свободи.

Днес още веднъж имаме избори. Станахме за смях в цяла Европа. След първите избори през април нашият ръководител Мустафа Карадайъ акцентира, че Движение за права и свободи ще поддържа новите партии, ще поддържа желанието да смяна. Уви, тогава не се получи разговор. След вторите избори Движение за права и свободи още веднъж акцентира, че ще поддържа смяната, само че с една цел – демокрацията и нормалността в страната да бъдат възобновени. Но през днешния ден ни ръководят хора, които сложиха разграничителни линии освен сред политическите партии, сред общностите, сред религиозните общности, само че и сред хората, които живеят в България. Няма по какъв начин с делене на хората през днешния ден да се оправим със здравната рецесия, с икономическата рецесия. С вдигнат пестник това не става. Това става само и единствено с разговор, а най-диалогичната партия в нашата страна е Движение за права и свободи, заключи Ахмед Ахмедов.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР