Ние различните сме заедно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган

...
Ние различните сме заедно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган
Коментари Харесай

Карадайъ в Пловдив: В тежки времена ДПС показва силата си и обединява

 izbori_2023_v1_014

Ние другите сме дружно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган зададе посоката на България с българския етнически модел и с философията на Движение за права и свободи за заедността. Различните да бъдем дружно и всеки да е горделив и заслужен със своето разграничение, със своята еднаквост. Всеки да отстоява своята еднаквост, в случай че е належащо да оказваме помощ на другия да отстоява своята еднаквост. Но дружно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив. В нея участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, общественият специалист доктор Хасан Адемов и водачите на листи за Пловдив и Пловдив-област - Танер Али и  Рамадан Аталай.

 

 Пловдив2

Ние сме от един жанр с една кръвна група ДПС+. Ние сме съпричастни към другите. Последния месец показахме нашата мощ - след опустошителното земетресение в Турция структурите на Движение за права и свободи проведоха огромна дарителска акция, в която се включиха всички български жители без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, напомни Карадайъ. И благодари на всички.

 

 Пловдив3

В тежки времена съумяваме да се обединим и да покажем нашата мощ, сподели водачът на Движение за права и свободи. И акцентира, че рецесиите в България са доста – икономическа, обществена, здравна, енергийна. Но рецесията на рецесиите е политическата.

 Пловдив4

За пети път отиваме на избори. Разделителните линии, опълчването, омразата, водят до това да се върви от избори на избори, а в Народното събрание да няма разговор, сподели Карадайъ.

 

 Пловдив7

Структурата на 49-ото Народно събрание ще бъде сходна с предходния парламент. Защото българския народ е умен. Гласувайки той споделя: „ Бактън от еднолични и еднопартийни ръководства. ”. 13 години се нагледахме на едноличното ръководство на ГЕРБ и Борисов. Народът към този момент не дава цялата власт на една партия. Казва: „ Отивайте да се разберете в разговор да вършиме държавно управление, което да взема решение нашите проблеми и взаимно да се контролирате. ”, изясни обстановката Карадайъ.

 

 Пловдив10

 

Дойдоха едни шмекери, които щели да трансформират модела ГЕРБ, и които споделят, че ще вървим на избори, до момента в който те нямат независимо болшинство. Та нали тъкмо това е моделът ГЕРБ?! За тях моделът е „ Стани да седна “,  моделът да е същият. Те споделят, че са смяната, само че преди 13 години и Борисов споделяше, че е смяната, съобщи Карадайъ.

 

Той напомни, че когато през 2001 година Движение за права и свободи пристигна на власт, стопанската система беше разрушена след приватизацията, а инфлацията бе голяма. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше единствено 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния запас имаше 8 милиарда лв.. След лукса от едноличното, независимо ръководство на ГЕРБ, през 2020 година дългът към този момент бе над 21,5 милиард. После пристигнаха едни, които се самонарекоха „ смяната “ и към днешна дата дългът е 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкоз коства луксът едни да се назовават умни, красиви и смяна, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

 

Основният проблем е, че обедняхме прогресивно и задачата на дилемите е да спрем да обедняваме. Имало по какъв начин, настояват тези, които потвърдиха, че не знаят по какъв начин. Защото стоят в Брюксел 60 милиарда лв., заделени за България, само че да сте видели някакъв резултат?! План за възобновяване и резистентност няма, оперативни стратегии няма, Стратегическият проект за земеделието буксува. Трябваше да бъдат написани през 2020 година когато ГЕРБ управляваха. Но те режеха лентички от евросредствата, съобщи Карадайъ.

 

 Пловдив11

През 2007 година, когато участвахме във властта, разписахме и договорихме стратегиите, с цел да може по-късно Бойко Борисов да реже лентички.  2013 трябваше да се разпишат стратегиите за идващия интервал. Но Борисов хвърли оставка. Тогава Движение за права и свободи пристигна на  власт  с държавното управление на Орешарски и разписа оперативните стратегии за новия програмен интервал, напомни водачът на Движение за права и свободи.

 

За третия интервал видяхме, че няма нищо и Движение за права и свободи предложи да се направи експертен кабинет с специалистите, които дават отговор за стратегиите и всички парламентарно показани партии да участваме в писането на Плана за възобновяване и резистентност,за да е подготвен до края на 2020 година След Ковид българската стопанска система, дребните и междинни предприятия имаха потребност от подкрепяне, с цел да не банкрутират и да не закриват работни места. Сега сме 2023 година все още  няма една стотинка от ПВУ, сподели Карадайъ.

 

Дневният ред на хората би трябвало да е дневен ред на политиците. Имаше в предварителния  ПВУ над половин милиард евро за напоителни системи, пристигнаха и го зачертаха, с цел да сложат на тяхно място едни акумулатори. План за възобновяване за един олигарх, а не за дребните и междинни предприятия, за земеделците, които имат потребност от напояване, акцентира Карадайъ.

 

След прекъсване на обедняването би трябвало да сложим задачата да достигнем междинния европейски стандарт на живот. С разсъдък има по какъв начин, съобщи водачът на Движение за права и свободи. И изясни: „ За това ние споделяме разсъдък - за сканиране, за разбор, за оценка на икономическата и обществена обстановка, в която се намираме. Разум за намиране на решение за излаз от тази обстановка. Отговорност – персонална, обща и групова, и партийна и парламентарна, за вдишване на ангажимент тези решения да бъдат изпълнени в действителния живот на хората.  Това е главната активност на партиите. Нужен ни е и разговор, освен като единодушие и обединяване, съединяване, заедност. Диалог, посредством който да се намират устойчиви политически формули за решение на проблемите на хората и страната. ”.

 

Време е за отговорност и разговор! Време е да се вземат решение проблемите на хората. Време е дневният ред на хората  да бъде  дневният ред на политиците. Време е да участваме в болшинството, което ще излъчи постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората, заключи Мустафа Карадайъ.

 

Пети следващ път в границите на две години отиваме на избори, пагубно е за страната. Показва какъв брой дълбока е политическата рецесия. Това съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи за Пловдив Танер Али на предизборна среща в града под тепетата. 

Танер Али регистрира, че Движение за права и свободи в Пловдив към този момент има женска организация, младежка конструкция, академична общественост.

С Движението за права и свободи имам вяра, че ще има държавно управление след изборите, сподели Али.

Той обори два мита за Пловдив. Първият е, че това е град без ненавист и разделяне на хората. Това не е по този начин. Все още има жители, сполучливи в персоналния си бизнес, които, в случай че аплайват, не ги одобряват на друга работна служба, заради това, че се споделят Хасан или Мехмед. Това го няма на никое място в Европа и в света, сподели Танер Али. И прикани: „ Трябва да преодолеем тази преграда, да мислим за бъдещето, а не да се връщаме обратно към опълчването. Не би трябвало да има разделяне сред хората. ”.

Втората легенда, която се популяризира от политическите съперници на Движение за права и свободи, е че хората в махалите са евентуални гласоподаватели на Движението.

При последното броене се оказа, че 70% от популацията от махалите към този момент е чужбина – Германия, Белгия, Австрия. В регион Източен от 70 хиляди души са останали 22 хиляди В Столипиново действително има 12 200 души, легенда е, че са 50 хиляди, изясни Танер Али.

Тези хора са напуснали България не от хубаво, а от недостиг. Трябва да създадем такава политика, че да върнем тези младежи, с цел да оказват помощ на стопанската система в Пловдив и в България, уточни Али.

И съобщи: „ Ние знаем по какъв начин да го създадем, тъй като към този момент сме го правили, когато бяхме в ръководството ”.

Успех с номер 13, прикани Танер Али.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР