Ние разговаряхме с доста хора и те също смятат, че

...
Ние разговаряхме с доста хора и те също смятат, че
Коментари Харесай

Асен Василев: От април се оправяме и без Газпром

" Ние разговаряхме с много хора и те също считат, че България е на кръстопът. Трябва да изберем в каква страна желаеме да живеем – както до момента или да тръгнем напред ".

Това съобщи някогашният финансов министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев пред Българска национална телевизия.

" България би трябвало ясно да формулира напълно българска позиция. Трябва оптимално бързо да свърши войната и по метод, който да подсигурява териториалната целокупност на Украйна. Не може в 21 век да имаме спор, който да разпарчетоса една страна. Ние би трябвало ясно да заявим, че в границите на Европейски Съюз и НАТО спорът би трябвало да приключи бързо, да не се употребяват нуклеарни оръжия и да се отбрани Украйна ", прикани той.

НАТО е предпазен съюз и няма по какъв начин да изиска от България да изпрати войски в Украйна. Това е един щит, който подсигурява, че война на наша територия няма да има, акцентира Василев.

Асен Василев разяснява и газовите доставки за страната ни.

„ България все още се оправя без „ Газпром “ от април месец. В момента в България има към 3 милиарда кубически метра газ ползване. Оттук-нататък имаме дълготраен контракт с Азербайджан, от който ще получаваме цялостен размер газ. Отделно през България могат да минат към 20 млн. кубика газ към Централна Европа. Азербайдженският газ е доста на ниска цена, тъй като е на база на петролни деривати “, изясни някогашният финансов министър.

„ Трябва да се каже не всички български жители, че цените са проблем. Инфлацията у нас е висока, тъй като сме небогати. Това се следи и при други някогашни социалистически страни. Правителството одобри антикризисни ограничения, измежду които помощ за бизнеса, одобри се мораториум за битовите консуматори и други Сега би трябвало още веднъж да се помогне на хората, с цел да преживеят сложната зима, която се задава “, прикани Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР