Ние разбрахме вчера от нелепите интервюта на сегашния началник на

...
Ние разбрахме вчера от нелепите интервюта на сегашния началник на
Коментари Харесай

Експерт по пътна безопасност: Акцията срещу дрогираните шофьори е димка

Ние разбрахме през вчерашния ден от нелепите изявленията на настоящия шеф на КАТ, че 30% от водачите в София карали дрогирани или под въздействието на алкохол, а в това време за 6 месеца те са хванали 178 индивида с опиати. Толкова спорни и смешни изказвания.

Това съобщи в студиото на " Добро утро, Европа “ Богдан Милчев от Института за пътна сигурност (ИПБ).

Той е безапелационен, че оповестената от Министерство на вътрешните работи национална акция против дрогирани водачи е димка и няма да докара до нищо.

" От началото на година са починали 30 индивида повече по отношение на предходната година “, сподели Милчев.

Той уточни, че от ИПБ непрекъснато изпращат мнения до Кирил Петков и Бойко Рашков за лавинообразно повишаване на пътно-транспортния травматизъм в страната.

" Държавата счита че това не е задоволителен претекст да предприеме дейности, а когато медиите извеждат на напред във времето една злополука, тогава страната се задейства “, уточни специалистът по пътна сигурност.

Тези хора са безспорни лицемери. Да правиш акция, като преди 1 година ти назначаваш за началник на КАТ пенсионер от 2011, който след 3 месеца ще навърши пределна възраст от 60 години и повече не може да служи в Министерство на вътрешните работи. И с този човек искаш да мотивираш целия състав да работи в случай, че КАТ се тресе от интриги.

Милчев описа и за персонален диалог сред Настимир Ананиев и Бойко Рашков, в който на въпрос за началника на КАТ вътрешният министър в оставка декларира:

" Нека да го оставим до септември този човек, знам че не става. “

Експертът по пътна сигурност е безапелационен, че акцията значи кампанийност.

" Ние се нуждаем от стабилно развиване на пътната сигурност в България. Те не могат да дадат безусловно никакъв резултат, до момента в който не се организира образование на целия състав на пътната полиция да мина на различен способ на надзор “, акцентира Милчев.

Той уточни, че единствено в 2,5% от всички произшествия с жертви повода е алкохол и опиати.

" Какво вършим с останалите 97,5% от случаите? “, попита той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР