Ние работим тясно с Европейската прокуратура. Очаквам, че до шест

...
Ние работим тясно с Европейската прокуратура. Очаквам, че до шест
Коментари Харесай

Бившите управляващи имат 6 до 8 месеца да свалят кабинета и ще използват всякакви методи |

Ние работим тясно с Европейската прокуратура. Очаквам, че до шест - осем месеца каузи, свързани с предходните ръководещи, да влязат в съда. Значи те имат шест до осем месеца да се опитат да смъкват това държавно управление, другояче имат извънредно огромен персонален проблем. И ще употребяват всевъзможни способи, без значение какви, това да се случи. Но това, което българското държавно управление сподели е, че се оправя с рецесиите. Справихме се с рецесията с Украйна, справихме се с газовата рецесия за невиждано невисок интервал и влизаме в разговор с всички – с работодателите, с транспортните компании, със строителните компании. Влизаме по този начин, че да решаваме тези проблеми и набираме скорост.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти, запитан за премисляния от ГЕРБ избор на съмнение.

Утре следва среща с работодателите, на които ще бъде препоръчано дълготрайно решение за цените на тока. То се състои в следното - страната да покрива 85% от цената на тока, надхвърляща 225 лв..

" Ако цената на тока е 225 лв., няма помощи, само че за всеки лев над 225 лв. 85% от това покачване се покрива от страната ", изясни министър-председателят.

Останалата част от ограниченията са свързани с уязвимите групи и помощ за тях за покриване на по-големите разноски за храна и горива. Затова се възнамеряват " невиждано огромни нараствания на пенсиите " като отплата за инфлацията, нарастване на детските добавки, както и помощ поради по-скъпите горива.

" Нямаме надзор върху международните пазари на петрола. Нямаме надзор върху това, че газът се качи четири пъти в Европа. Да, нямаме. Но това, което се опитваме да създадем е с тези преговори с наши сътрудници, с диверсификацията и с фокусирани ценови помощи за хората, които са най-засегнати от инфлацията, да избегнем тези най-големи усложнения. "

Северна Македония

За премиера свалянето на българското несъгласие за Северна Македония " не е въпрос на календар ", а на краен резултат и до момента в който " не се свърши работата по взаимните сделки - правата на българите в Македония ", това няма да се случи. Той чака до дни в Северна Македония да проработи институция, която да следи за езика на омразата против българите там.

Газ

Министър-председателят изясни и по кое време ще дойдат двата танкера с полутечен газ от Съединени американски щати – единият на 8 юни, а другият на 23 юни. Той добави, че цената им ще бъде под тази на „ Газпром “.

В договорката няма медиатори.

Името на компанията не се афишира, " тъй като цената, която ни беше дадена, беше доста под пазарната за Европейски Съюз и не желаеме да ги вкарваме в пояснителен режим, в случай че те продават на много по-високи цени на други сътрудници в Европа ", сподели Петков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР