Ние работим изключително целенасочено още в рамките и на предишния

...
Ние работим изключително целенасочено още в рамките и на предишния
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Тласък на руско-българските отношения е даден отдавна

" Ние работим извънредно целеустремено още в рамките и на предходния управнически мандат на премиера Борисов, и в сегашния ни управнически мандат, работим извънредно интензивно, работим извънредно добре с нашите съветски сътрудници. Аз мисля, че подтик във връзка с нашите връзки и изключително в региона на енергетиката едаден доста от дълго време ".

Това разяснява пред Канал 3 министърът на енергетиката Теменужка Петкова по отношение на визитата на президента Румен Радев в Русия и идната аудиенция отново там на премиера Бойко Борисов тази седмица.

" Имаме стратегическо партньорство както във връзка с доставките на природен газ в България, по този начин и на електроенергетиката, на атомната енергетика. Така че нашата връзка и този подтик е даден доста от дълго време. Това, че е даден подтик, беше декларирано от президента Радев. Разбира се, всяка една сходна аудиенция, всеки един подобен мотив за контакт, за връзка е значим и всеки един подтик е добре пристигнал. Но аз дръзвам да настоявам, че подобен подтик имаме и той не е от през вчерашния ден и от през днешния ден. И резултатите от този подтик са налице през последните няколко години ", съобщи Петкова.

По думите на енергийния министър се работи още от предходния управнически мандат на Борисов доста интензивно по построяването на газоразпределителен център на територията на България, за което има поддръжка и от Европейската комисия. Вариант е в този център източник да бъде и съветският природен газ.
" Разбира се, наред с природния газ от каспийския район. Надяваме се напълно скоро да се сбъдне една наша фантазия и в надълбоко Черно море да бъдат открити находища на природен газ. Работим, несъмнено, и по и построяването на интерконектора със Сърбия, един извънредно значим план, и интерконектора с Румъния, който към този момент е реалност ", разяснява още Петкова.

Според нея на идната среща сред премиера Борисов и Владимир Путин водеща тематика ще бъде енергетиката, като по думите й съветските сътрудници " имат ясна визия за условията на Европейската комисия " по отношение на енергийните планове

Всичко, което би трябвало да знаете за: Проектът АЕЦ "Белене " (197)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР