Ние правим прогноза към 10-то число каква ще е цената

...
Ние правим прогноза към 10-то число каква ще е цената
Коментари Харесай

Шефът на Булгаргаз: В края на месеца ще има корекция в цената на газа

Ние вършим прогноза към 10-то число каква ще е цената за март месец. След това регулатора взима извънредно решение за цената. В първите 10 дни наблюдавахме извънредно рискови равнища на показателите. Работихме при екстремални условия. Сега се следи усмиряване на пазара по този начин, че при коригиращото заявление в края на месеца ще има понижение. Това изясни Иван Топчийски, ръководител на съвета на шефовете на “Булгаргаз ”, в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той изрази вяра военните дейности да приключат: “Котировките вървят мощно надолу ”. Топчийски сподели, че се е удължила продължителността на добивния сезон: “Съхраняваните от “Булгаргаз ” количества са двойно и тройно по-високи в сравнение с са били постоянно през март ”.

По тематиката за потребителите на “Топлофикация ” той успокои, че няма да има нарастване на парното, тъй като има мораториум върху цените за битовите консуматори: “Към края на отоплителния сезон сме. Ние направихме всичко допустимо цената да бъде търпима ”.

Топчийски разясни, че количеството на импорт на азерски газ зависи от завършването на интерконектора и от контракта, което държавно управление е присъединило: “Всички количества азерски газ, които могат да се внесат, се внасят ”.

“За да имаме преференциални цени за газ, би трябвало да имаме дълготрайни контракти. В края на 2023 година ще бъде подготвен интерконекторът. Диверсификацията може да се случи, в случай че имаш разнообразни източници ”, изясни ръководителят на съвета на шефовете на “Булгаргаз ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР