Ние поставихме въпроса за националния план за справяне с пандемията

...
Ние поставихме въпроса за националния план за справяне с пандемията
Коментари Харесай

Новият зам.-председател на ДПС: Готвим се да сме полезни на страната

" Ние поставихме въпроса за националния проект за справяне с пандемията и рецесията още предходната година, когато Европейска комисия дефинира ясни периоди за това - до 30 април би трябвало да бъдат утвърдени финалните версии на тези проекти. Бързането се случава, когато човек закъснява, а това се получава сега ".

Това сподели в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия Станислав Анастасов - неотдавна заместник-председател на Движение за права и свободи.

България би трябвало да направи две доста сложни стратегии - едното е програмирането за кохезионните фондове, а другото, което е по-непосредствено, е проектът за възобновяване и резистентност, т.е. Националният проект, изясни той и добави, че Движение за права и свободи желае чуване за двете стратегии.

" Националният проект би трябвало да е подготвен, след голям брой разисквания, във финалната си версия до края на април. В момента има версия, която се показа като втора междинна ", означи Анастасов.

Той съобщи, че Движение за права и свободи има освен доста оферти по националния проект, само че и политическо ноу-хау, което ще бъде показано в подобаващия миг.

" В програмната декларация от последната конференция на Движение за права и свободи ние доста ясно споделяме какво би трябвало да се направи. Ние приказваме за чиста околна среда, чиста вода, чиста храна, чиста сила, за цифрови технология още от 2016 година Никой не ни чува, Европейска комисия ни чу - в този момент това е европейска политика и България би трябвало да извършва. Ние, обаче, би трябвало да напишем домашното си и да създадем по този начин, че тези пари да стигнат оптимално доста до бизнеса и да привлекат капитал от частните пазари ", изясни Анастасов.

Според него " зеленият пакт " е нова тактика за напредък на Европейски Съюз и затова е акцент за Движение за права и свободи.

" Това е късмет за България да направи скок в развиването си, да наваксаме тези пропуснати 10 и повече години, в които ние останахме по-назад в Европейски Съюз ", сподели той и добави, че имаме и какво да взаимстваме от другите, доста по-напреднали, страни.

На въпрос за номинациите на Ахмед Доган за идните избори и опцията той да се върне в политиката Анастасов отговори:

" Д-р Доган от осем години не взе участие интензивно в политиката в България и има доста по-специално място в Движение за права и свободи ".

Според него партията съществено се готви за вота и по тази причина да е потребна за страната.

" Готвим се без значение, че не сме част от ръководството, без значение, че сме в съпротива, да помогнем на България да не загуби тези пари, да помогнем на българския бизнес и българските жители да имат късмет за напредък ", заключи той.

За него Движение за права и свободи е партия, която има " доста директна връзка с гласоподавателя си, когато Движение за права и свободи направи неточност, ние елементарно можем да я отчетем ". " Ние поставяме всевъзможни старания да отговорим на упованията на нашия гласоподавател ", увери Анастасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР