Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с

...
Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с
Коментари Харесай

Борисов: Ние не искаме хартия, а честни избори

" Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с техните машини, с техните правила, с техните вътрешни министри. Ние изрично сме ги победили с 5%. И по никакъв метод Избирателния кодекс не ни е проблем. " С тази поръчка водачът на ГЕРБ разяснява абсурда от тази заран, или по-точно от тази нощ, с гласуваните в комисия промени в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина, закрива се регион Чужбина и са усложнява гласуването на българите в чужбина, както и се закрива Обществения съвет към Централната изборна комисия.

В Народното събрание се развиха разногласия, а депутатите от " Продължаваме промяната " и " Демократична България " напуснаха залата.

Според Борисов не е заслужено да бъдат упреквани ГЕРБ, най-малкото тъй като измененията са импортирани от Българска социалистическа партия, коите са " съдружен сътрудник " на Политическа партия в предходното Народно заседание.

Борисов отхвърли и опитите да " бъдат привързвани като хартиена коалиция ". Лидерът на ГЕРБ даде задача на депутатите си да върнат Обществения съвет към ЦИК - най-малкото тъй като те са го основали преди години. Другата задача е да върнат регион Чужбина, само че и да се формулират разпоредбите за него. " Като има регион чужбина би трябвало да кажем от кои региони в България ще вземем депутати. И в действителност, кое ни е по значимо. Тези, които живеят в България, да избират държавното управление или тези, които живеят и работят за непознати стопански системи. Дебат ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Хартия или машини?

Борисов акцентира, че ГЕРБ са спечелили изборите, въпреки и с 5%, само че при " техния избирателен кодекс " и при машинно гласоподаване.

" Ние желаеме правдивост, желаеме почтеност. И по тази причина упрекът ми и молбата ми е да не бързате. Нищо не постанова подобен драматизъм ", съобщи Борисов, въпреки и да не посочи какво има поради под това " да не се бърза ".

От думите му обаче излезе, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са се разбрали Българска социалистическа партия да дадат глас за избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание против поддръжка за измененията им в Изборния кодекс.

" Извинявайте господа, толкоз доста прави този парламент и аз за последните 30 години не си припомням по-добре работещ парламент. Но в случай че не беше определен ръководител, той нямаше да работи. Сиреч, този избор, този жест тогава на Българска социалистическа партия ние го оценихме и по тази причина влязохме в диалог, а и ние сме дали обещание на нашите гласоподаватели да върнем и опцията за хартиена бюлетина. Защото - пороците на машините, тъй като подозренията в машините и в нас, и в Българска социалистическа партия и във всички. "

Борисов уточни и че единствено преди няколко дни господин Божанов е споделил, че не може подсигурява 100% честността на машините, а той въпреки всичко е бил вицепремиер и то в " електронното ръководство ".

По думите на Борисов от през вчерашния ден тематиката за машинното гласоподаване се е върнала и в Щатите. " Не е ние да сме някакво изключение. На европейско равнище това беше решено доста от дълго време. Няма се доверие на машината. Ние не се отхвърляме. Искаме да подсигуряваме на 100% ", сподели Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР