Ние от ДПС имахме възможност пред вас и медиите да

...
Ние от ДПС имахме възможност пред вас и медиите да
Коментари Харесай

Пеевски и Карадайъ: Не подкрепяме правителството, а подкрепяме само конституционната реформа

" Ние от Движение за права и свободи имахме опция пред вас и медиите да заявим, че ние няма да пречим на колацията ГЕРБ-ПП да излъчат постоянно държавно управление. Това за нас е първа крачка за превъзмогване на рецесията. Българските жители не желаят следващи избори, а незабавно да преодолеем политическата рецесия, с цел да се вземат решение проблемите на хората. Основният проблем, който чака решение, е прекъсване на прогресивното обедняване на българските жители, "

Това съобщи водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто Народното събрание гласоподава " за " кабинета " Денков-Габриел ". 

“Да, ние с Пеевски натиснахме бутоните " за ”, удостовери водачът на Движение за права и свободи.

 

" Мисля, че добре си спомняте на 13 април имахте опцията да представим нашата позиция след среща с господин Борисов. Това декларирахме, че това Народно заседание има доста значима задача, да се опита да направи правосъдната промяна, а с цел да се направи тя са нужни промени в Конституцията ", сподели още Карадайъ и посочи, че по тази причина той и Делян Пеевски са дали своят вот " за " съставянето на кабинет. 

 

" Очакваме от кабинета „ Денков - Габриел ” да извърши конституционната промяна. Не поддържаме държавното управление като състав, а поддържаме единствено конституционната промяна ", разяснява от своя страна депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, минути откакто Народното събрание утвърди структурата и състава на новото държавно управление.

 

Малко по-късно Христо Иванов изрично отхвърли да са водени диалози с Движение за права и свободи за поддръжка на кабинета. Запитан дали с конституционната промяна ще бъде " изпран " Пеевски и Движение за права и свободи той отговори по този начин: " Не виждам механизма за това. Целта на правосъдната промяна е да има дейно правораздаване за всички. "

Иванов добави, че не съжалява, че е разговарял с Движението и напомни, че постоянно е заявявал, че за конституционната промяна ще беседва с всеки.

На собствен ред Кирил Петков дефинира Пеевски като елементарен народен представител. Той отхвърли да дава отговор на въпроси всъщност за ролята на Движение за права и свободи.

" Всеки един депутат има право да изрази своето единодушие ", сподели той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР