Ние още в начало изразихме нашето виждане, че с ГЕРБ

...
Ние още в начало изразихме нашето виждане, че с ГЕРБ
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Пълен прецедент е съд и прокуратура да се месят във вътрешните работи на партия, категоричен е социалистът

„ Ние още в начало изразихме нашето виждане, че с ГЕРБ няма по какъв начин да водим диалози. 12 години имаме доста остри несъгласия. Само за последната година 7.8 милиарда бяха дадени без търг, без Закон за публични поръчки. Една правосъдна система, която по никакъв метод не може да се реформира. Напротив, ние продължаваме да имаме големите подозрения, че огромна част от прокуратурата извършва един политически чадър. “ Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия и ръководител на Предизборния щаб на левицата Борислав Гуцанов в ефира на EuroNews.
„ От Българска социалистическа партия проявихме безспорна мъдрост “, безапелационен е социалистът и изясни: „ Проявихме дипломатичност, диалози се водеха по всевъзможен метод, подаваше се ръка и нямаше потребност този кабинет, който беше до преди 2 месеца, да пада по този метод “, изясни той и добави, че много хора са се постарали да има предварителни парламентарни избори, а в този момент подават ръка, в случай, че е могло изобщо да не се влиза в тази политическа рецесия. „ Част от тази политическа рецесия я вкараха точно тези партии, приказвам за политическа партия ГЕРБ “, посочи социалистът.
Ако се стигне до връчване на втория мандат с “Продължаваме смяната “ от Българска социалистическа партия ще вземат участие в диалози. „ Там би могло да се получи нещо, което към този момент да стане като постоянен кабинет. На страната е витално належащо да бъде обезпечен енергийният запас, да няма хора, които да умират директно и преносно от апетит и от мраз и по никакъв метод страната ни да не бъде въвлечена във боен спор “, безапелационен е Гуцанов. „ Считам, че е рационално с “Възраждане “ и с партията на Стефан Янев да се види дали ще се стигне до общи визии и общи политики. В последна сметка е най значимото да имаме общи цели най-малко за идващите 6 месеца “, сподели още той.
За левицата участието ни в Европейския съюз и НАТО не стои като въпрос. Гуцанов напомни, че по време на ръководството на Българска социалистическа партия са подавани и молбите за участие в Европейски Съюз и молбата за участие в НАТО. „ Наш министър-председател беше този, който подписа влизането ни в Европейския съюз през 2007 година, тъй че за нас тези въпроси не седят на дневен ред. Това е пътят, който България би трябвало да следва, само че и не да си скапва връзките с Русия. Тук е и разликата с другите политически партии. Има варианти, които изискват политика, дипломатичност и мъдрост – все качества, които Българска социалистическа партия ги демонстрираме през последните години “, уточни Гуцанов и попита коя европейска страна, с изключение на България и Полша, не е запазила връзките си с Русия и “Газпром “ по отношение на газовите доставки.
Във връзка с призовката на прокуратурата за разпит Гуцанов изясни, че става въпрос за тъжба от Кирил Добрев, който беше изключен от Народно събрание. „ Пълен казус е съд и прокуратура да се месят във вътрешните работи на която и да е политическа партия. Сега се пуска тъжба какво тъкмо се е говорило в Националния съвет, което минава всевъзможни граници. На прокуратурата може би свършиха бандитите, наркотрафикантите или пък се арестуваха хора, които злоупотребяваха със средства или злополуките с хора, които пияни и дрогирани карат по улиците “, изясни той и дефинира това като една от аргументите,  заради които с ГЕРБ не могат да влязат в коалиция.
Гуцанов счита за обратима наклонността за спад в доверието. „ Винаги, когато си бил в ръководство и отиваш на избори, има спад. Сега намалихме резултата си с 0.8%, което не би трябвало да ни успокоява, а в противен случай, би трябвало да бъде сигнална лампа, че успяхме да спрем спада, който го има към този момент на 4 поредни избори, само че това не е задоволително “, сподели още той.
По думите му оставката сега на управлението на партията и на нейния ръководителят, няма да накарат нещата да тръгнат в друга посока. „ Имаше едно несъмнено сполучливо ръководство. Ние би трябвало да си създадем нашата равносметка, организационното ни положение изрично би трябвало да бъде усъвършенствано и на последващо място – доста работа с младите, което следва в Българска социалистическа партия “, заключи Борислав Гуцанов.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР