Ние очевидно не сме организирали работата така, че да не

...
Ние очевидно не сме организирали работата така, че да не
Коментари Харесай

Радев и Нанков обясниха защо подават оставки, Московски в болничен

Ние явно не сме организирали работата по този начин, че да не се случи този случай. Това преля чашата. Поемаме политическа отговорност. Вероятно носим и лична виновност, такава имат и доста други.

Така вътрешният министър Валентин Радев обоснова решението да се раздели с поста си поради нещастието край Своге наред с двама други свои сътрудници - районният министър Николай Нанков и транспортният Ивайло Московски.

Може би координацията на ведомствата под наше управление по тематиката пътна сигурност не е била на нужното равнище, добави Николай Нанков.

Радев и Нанков дадоха брифинг в Министерския съвет към час откакто гръмна новината, че министър председателят е изискал оставките им.

Московски не участва на конференцията. Бе оповестено, че той е в болничен.

Борисов също не бе на брифинга.

Забавянето на оставките с няколко дни след злополуката Радев изясни с това, че е трябвало работата по следствието на случая да бъде съответно свършена и предадена на следствието и прокуратурата.

Още в неделя сме декларирали нашата подготвеност да подадем оставки, дадоха отговор министрите на въпрос дали сами са взели това решение или за него е настоял министър председателят. 

Седем сигнала са подадени до общини съответно за този сектор. Това може да направи едното министерство. Другите може да създадат друго, добави Радев по отношение на пропуските, които са могли да бъдат избегнати и са коствали 17 човешки живота. 

Правителството на ГЕРБ на половина смъква жертвите на пътя, уточни Валентин Радев.

Очаквайте подробности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР