Ние обсъждахме решения в общ интерес. Не бих казал, че

...
Ние обсъждахме решения в общ интерес. Не бих казал, че
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: С очите си видях как върви производството на самол...

Ние обсъждахме решения в общ интерес. Не бих споделил, че те желаят нещо от нас. Този кабинет има доста евроатлантическа позиция. Започнахме сериозен развой на рационализация на армията. Съединени американски щати гледат на България като на съдружник с доста значима роля в актуалната обстановка. Ние имаме интерес Балканите да са спокойни и постоянни, имаме общи ползи да възпрем всеки евентуален съперник към нашата територия и територията на НАТО като цяло, акцентира проф. Тагарев.

 

Със личните си очи видях по какъв начин върви производството на самолетите Ф-16. Този развой върви на цялостни обороти. Още тази година ще има летателни тествания на първия. Осемте самолета ще бъдат по график, идващите осем – също. Ние сме третата страна, която придобива такива самолети. Списъкът на страните, които желаят да ги придобият, се усилва, увери той.

Министърът на защитата означи, че се работи по това в България да бъде построен районен за Европа център за американските бойни машини " Страйкър ".

 

Превъоръжаването е непрекъснат развой на възстановяване на системите. Проблемът при нас е, че десетилетия България не беше получавала нова бойна техника. Този развой е сложен, би трябвало да получим десетки системи нова техника. Една войска се усъвършенства непрекъснато, уточни проф. Тагарев.

 

Според него опасенията за по-мащабен спор с Русия се споделя от доста страни в НАТО.

 

Запитан по какъв начин би реагирала страната ни при сходен сюжет, проф. Тагарев разяснява, че работата на един виновен министър на защитата е да се готви за отрицателните сюжети, които могат да се случат.

С дейностите си Кремъл демонстрира, че не можем да сме спокойни, би трябвало да се готвим – най-вече въздържане на един евентуален агресор, а в случай че не може да бъде възпрян, защита и победа против подобен агресор. Работим дружно със своите съдружници в НАТО. Ние не се снишаваме. Всеки дава съгласно своите качества. Ние сме НАТО, НАТО не е някой различен, всички работим дружно, съгласно опциите на всяка страна, безапелационен бе военният министър.

По думите му България е дала нужната военна помощ на Украйна, съгласно опциите си, без да се нарушават качествата на армията ни.

 

Проф. Тагарев посочи, че няма решение за присъединяване в интервенцията против хутите в Червено море. Решение може да вземе единствено Народното събрание, означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР