Ние обикаляме из България с автобус и няма кака да

...
Ние обикаляме из България с автобус и няма кака да
Коментари Харесай

Асен Василев: Години наред се правеше грешна прогноза, време е да се инвестира в хората

" Ние обикаляме из България с рейс и няма кака да заредим по-евтин бензин, защото отстъпката е единствено за коли. Радвам се, че бензинът на колонките пада, само че не знам до каква степен това се дължи на служебния кабинет. Лукойл работи по този въпрос от предишното лято, когато вкарахме проверка в компанията. Те имат рефинерии и в други страни, те имат мощна позиция на българския пазар и в случай че забележим какво се случваше с цената през миналите месеци, ще забележим че цената на горивата у нас постоянно е била измежду най-ниските в Европа ". 

Това заяви съпредседателят на " в ефира на Нова тв във връзка вчерашното изявление на президента за спада в цената на горивата.

„ Заслуга за това имат международните пазари. Не е редно който и да е да взема заем за това, че цената на международните пазари на петрола е паднала и това се е отразило и на българските бензиностанции “.

" Ако не открият петролни кладенци у нас, не знам по какъв начин ще забележим цена от 1 левче ", добави той.

" Много е значимо да се каже, че България, Чехия и Хърватия се договорихме с проблематичната тематика за горивата. Там, докъдето ние успяхме, е да създадем по този начин, че цената на горивата за България да останат най-евтини ", загатна още Василев.

" Видяхме, че служебният кабинет се отхвърли от едни договорки за газ, и потеглиха да гонят питомното. Още, когато пуснахме количествата азерски газ, се споделяше, че тръгне ли Гръцката връзка, пада и автоматизирано цената на газта. Забавянето ни коства да плащаме две трети от цената на азерския газ. Енергийният длъжностен министър самичък сподели, че цените са били по-ниски. За две седмици намерихме слотове, когато трябваше да дойдат танкерите ", изясни той.

" Юни месец получихме два танкера (втечнен газ - б. ред). Цената за октомври месец включва един танкер, който сякаш беше доста безценен, само че разрешава цената да падне с 30%. Единственият въпрос, който остава, е за какво се отказахме от другите шест танкера преди да сме обезпечили различни доставки на газ ", пита Василев.

" Няма от какво да се тормозим, инспекции би трябвало да се вършат. Проблемът ни е с прокуратурата и правосъдната власт, които не се задействат, когато има потребност ", безапелационен е той.

" Актуализацията на бюджета беше призната с 230 гласа, извънредно време е да има бюджет, който да влага в хората и инфраструктурата ".

И добави, че фискалнта непоклатимост е напълно естествена у нас. Самото служебно държавно управление сподели, че ще изпълне бюджета, както е признат. В последните 30 година в България се водеше антисоциална политика. Всички бюджети бяха по този начин направени, че най-после оставаха едни пари, които с разпореждане на Министерски съвет се раздаваха на избрани компании и най-после стигаха до кюлчета и шкафчета.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР