Ние нямаме проблем с руски паметници, а със съветски паметници.

...
Ние нямаме проблем с руски паметници, а със съветски паметници.
Коментари Харесай

Йордан Иванов за Борислав Белазелков: Мощна кандидатура, която би повишила качеството на прокуратурата

Ние нямаме проблем с съветски монументи, а със руски монументи. Те са агитационен инструмент. Съветската войска не е дала жертви в България, те доведоха комунизма. Това съобщи Йордан Иванов, народен представител от ПП-ДБ във връзка самодейността за пренасяне на паметника Альоша в Пловдив.

Той прикани Альоша да бъде изместен там, където му е мястото – музей на Социалистическото изкуство.

По думите му ГЕРБ и кметът на Пловдив към момента не са изразили ясна позиция по тематиката. " Убеден съм, че нашата коалиция ще вземе ясна позиция ", сподели още той. 

По мотив признатите от Народното събрание промени, свързани със съвещанията на общинските препоръки, Иванов отбеляза: Всеки един общински съвет е длъжен да предава онлайн. Документите да са обществени, с цел да може жителите да знаят по какъв начин гласоподават общинските им съветници. Има доста кметове, които деребействат. 

" Промените в Конституцията не са панацея. Следва изменение на голям брой закони, които ще доведат до позитивни промени. Аз съм труженик на еволюцията, на това, което прави животът на българите по-добър. Ако някой кмет до през днешния ден е деребействал, след измененията 7 млн. българи ще бъдат по-информирани. Това назовавам триумф ", добави депутатът от ПП-ДБ. 

ПП-ДБ има своята кандидатура на парламентарен арбитър Борислав Белазелков. Ние сме подготвени да носим отговорност за това лице. ГЕРБ също имат свята кандидатура, Десислава Атанасова, и те да носят отговорност за нея. Такава мощна гражданска кандидатура, като Белазелков, би повишила качеството на прокуратурата, сподели още Йордан Иванов. 

Йорданов означи, че обединението ПП-ДБ е взела отношение по проблема Хинков - " Пирогов ". Припомняме, че здравният министър уволни шефът на лечебното заведение след одитен докад, показващ голям брой нарупения. 

" Ще повдигнем този диалог по време на ротацията. Не може да си министър и да не можеш да смениш един шеф. Как държиш шеф откакто има отчет за основни проблеми. Министър Хинков ще приказва. Призовах го до момента в който е министътр да излезе и да опише проблемите ", изясни Иванов. 

Според него ротацията ще мине без основни земетресения. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР