Ние нямаме нищо против датата 4 април за провеждането на

...
Ние нямаме нищо против датата 4 април за провеждането на
Коментари Харесай

Кой натисна копчето за 4 април, питат от ГЕРБ

Ние нямаме нищо срещу датата 4 април за провеждането на парламентарните избори. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков на брифинг - отговор на обръщението към жителите на президента Румен Радев. 20 минути преди този момент президентът разгласи, че е подписал указа за парламентарните избори с дата 4 април.

По думите му след серията от съвещания за сигурност на изборите всички поканени са декларирали своята подготвеност да се явят на избори на 28 март. И макар този консенсус господин президентът сподели, че не може да живее в среда на консенсус.

ГЕРБ няма да внесе нито една от измененията, които президентът предложил. Управляващите ще създадат всичко допустимо да покачат изборната интензивност и Тома Биков прикани хората да гласоподават на 4 април.

Георг Георгиев, зам-министър на външните работи, не вижда никаква разлика сред 28 март и 4 април и попита: кой дръпна конците и натисна копчето за датата 4 април? По думите на Георгиев президентът даже и не си е направил труда да прочете Изборния кодекс и да се запознае с интернационалните актове.

" В момента президентът желае да нарушим препоръките на Венецианската комисия, да сме в прорез с всичко това, което би могло да направи изборите транспарантни и почтени пред хората ", безапелационен бе зам.-външният министър.

Господин Радев няма навика да мисли за всички български жители еднообразно, счита Георгиев и изрази терзание, че на 4 април ще бъде католическият и арменски Великден. Това сигурно щяло да сътвори проблем пред хората да упражнят правото си на глас.

Георг Георгиев отхвърли опцията да се провежда гласоподаване по пощата за българите в чужбина.

Според Георгиев би трябвало време, с цел да бъде гарантиран изборният развой, да се свържат и договорят с пощенски служби, а българи има и в трети страни, отвън Европейския съюз. " Не може да се направи всичко, което на президента му хрумне . "

Президентът, търсейки своята индулгенция се пробва да сътвори безпорядък, да отчужди изборния развой и да компрометира изборите, разяснява Георг Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР