Ние нямаме нищо против държавата да помага на различните вероизповедания,

...
Ние нямаме нищо против държавата да помага на различните вероизповедания,
Коментари Харесай

Трябва ли вероизповеданията у нас да се финансират от българската държава?

Ние нямаме нищо срещу страната да оказва помощ на другите вероизповедания, само че в този случай става дума за една неправда, тъй като основното мюфтийство разполага с хиляди парцели, настрана от това получава 6 милиона лв. държавна дотация годишно. Така че ние сме срещу опрощаването на тези отговорности. Това разяснява в студиото на "Плюс-минус " по Нова телевизия депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов по отношение на опрощаването на задълженията на вероизповеданията.

,,Най-нормалното нещо е страната да финансира религиозните общности, тъй като това ще бъде гаранция за националната сигурност. Ако се финансират извън, сигурността ни ще бъде сложена под заплаха'', уточни Ангелов.

,,В тази връзка ние бяхме предложили всички свещенослужители да се образоват в България, бяхме предложили да има и изсветляване на средствата им от чужбина. В последна сметка е неотложно да има надзор, обаче огромна част от религиозните общности не желаят да има подобен и заради тази причина никой не може да им направи инспекция на финансите. Това няма по какъв начин да се случи, точно тъй като те не подлежат на контрол'', изясни още националният представител от Вътрешна македонска революционна организация.

,,Смятам, че България би трябвало да финансира вероизповеданията у нас, а не те да получават пари от чужбина. Една сума от порядъка на 10-15 милиона лв. е нищо за българския бюджет'', добави депутатът и още един път разгласи, че от Вътрешна македонска революционна организация ще се разгласят срещу сходно амнистиране на отговорностите сред първо и второ четене.

,,Според мен подетият метод е аморален. Ако споделяме, че желаеме да се оправим с екстремизма, няма потребност да национализираме всички религии и вероизповедания. Ако някъде има сигнал за нещо неправилно, по тази причина си има съответните служби като ДАНС, като контраразузнаването'', показа по тематиката и икономистът Стоян Панчев.

,,Притеснява ме двойния критерий. Не е редно на едни да им се подвигат налозите, а на други да им се опрощават'', приключи икономистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР