Ние няма как да кажем, че първите 100 дни на

...
Ние няма как да кажем, че първите 100 дни на
Коментари Харесай

КНСБ: 100-те дни на правителството не са впечатляващи, но не са и провал |

Ние няма по какъв начин да кажем, че първите 100 дни на това държавно управление са впечатляващи, само че и в това време мъчно може да кажем, че са неуспех, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, представен от БГНЕС. 

Синдикатът показа оценката си за 100-те дни ръководство на кабинета " Петков ", утвърдена от Изпълнителния комитет на конфедерацията.

На конференция Димитров уточни, че правителството не е имало комфорт в тези 100 дни и е нямало и по какъв начин да има на фона на всички процеси.

" Когато това държавно управление встъпи на власт, предстоеше следващата и уповавам се да е последна вълна на COVID пандемията. Инфлацията беше почнала да пораства още при последните служебни държавни управления, в резултат на енергийните цени, които и в този момент не престават да основават проблеми. Очакването, че цените на енергоносителите ще се успокои през второто тримесечие, както предвиждаше Европейска комисия, не се оправда ", добави още той.

По думите му войната в Украйна в допълнение е нагнетила ситуацията: " Всички виждаме, че към сегашния миг хоризонтът пред държавното управление и пред страната не е по-ясен, в сравнение с беше преди няколко месеца както в здравен и в пандемичен проект, по този начин и в енергиен, стопански и обществен ". 

Димитров сподели още, че поради тези обстоятелства и поради необикновените изключителни обстановки и рецесии, държавното управление е трябвало да ги поема като удари и да се пробва да ръководи, доколкото е допустимо.

В оценката си от КНСБ показват 10 позитивни за тях значими политики и дейности, които са се случили през тези 100 дни и 10 негативни. " Макар да са 10 на 10 като цифри, салдото е по-скоро отрицателен в сравнение с положителен ", означи президентът на синдиката.

Сред главните рецензии на синдикалистите е неналичието на растеж на приходите, който да компенсира най-малко повишаването на инфлацията, както и закъснението на бюджетната процедура за 2022 година

" Това, което усеща човек по джоба си е кумулативната инфлация. Тя мина 10%. Беше декларирано, че ще се работи за тактика по приходите. Видяхме ясно очебийно неявяване на политика по приходите за бюджетните системи. Липсва каквото и да било нарастване на заплатите, отвън минималната работна и нарастването на заплатите в междинното обучение приблизително с 12% ", добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР