Ние няма да спрем плащанията. В това увери управителят на

...
Ние няма да спрем плащанията. В това увери управителят на
Коментари Харесай

Петко Салчев: НЗОК няма да спре плащанията

Ние няма да спрем заплащанията. В това увери шефът на НЗОК Петко Салчев пред Българска национална телевизия. 

Средствата за домашно лекуване ще бъдат задоволителни и НЗОК не е спряла да се разплаща със своите контрактувани сътрудници, уточни Салчев. Той увери, че по електронен път ще бъдат издавани рецептите за домашно лекуване, само че авансово би трябвало да бъде посетен доктор. 
 Проф. Петко Салчев: НЗОК не финансира кревати, а закупува осъществени и регистрирани услуги Проф. Петко Салчев: НЗОК не финансира кревати, а закупува осъществени и регистрирани услуги
НЗОК не финансира кревати или действия, а закупува предоставените от изпълнителите на здравна помощ услуги и то откакто същите са...

Организацията е от страна на Министерство на здравеопазването за пациентите, които ще бъдат лекувани в домашни условия, а НЗОК ще заплаща, сподели Салчев. В графика, който имаме за разплащане, се разплащаме, сподели шефът на НЗОК и добави, че по контракта по методика за погашение на лекарите няма дължими суми. 

НЗОК подсигурява, че който е направил здравна услуга, ще я заплатят. Парите, които се заделят са здравноосигурителни заплащания и не могат да бъдат дадени за друго. Следят се непрестанно дали са изпълнени логаритмите, подписани сред Българския лекарски съюз и НЗОК - в случай че не са изпълнени, се постановат наказания. 

По отношение на проблема " Пирогов ", Салчев недоумява за какво се приказва единствено по тази тематика и тази болница, като има още доста други лечебни заведения в страната, които вършат нарушавания на логаритмите. Злоупотреба със средства на НЗОК не е имало от нито една болница, безапелационен бе Петко Салчев.

Той счита, че цената на коронавирус пътеката би трябвало да бъде увеличена от 1200 на 1400 лв.. Няколко оферти дадохме и чакаме реакцията на БЛС, акцентира Петко Салчев и добави, че постковид синдрома не може да бъде вкаран в клинична пътека. 
 Асен Василев не одобри оферти на Петко Салчев за бюджета на НЗОК Асен Василев не одобри оферти на Петко Салчев за бюджета на НЗОК
На изключителното съвещание на Тристранния съвет шефът на НЗОК проф. Петко Салчев показа план за нарастване на средствата за К...

Във връзка на премахването на болничните предели, Петко Салчев разяснява, че няма предели сега, а има избрани месечни стойности на лечебните заведения. Ако тази стойност бъде надвишена, има механизъм, който да компенсира тези неща, уточни Салчев. 

Прочетете още по тематиката:

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР