Ние няма да се коалираме с БСП, същата декларация обаче

...
Ние няма да се коалираме с БСП, същата декларация обаче
Коментари Харесай

Борисов: Ние няма да се коалираме с БСП

Ние няма да се коалираме с Българска социалистическа партия, същата декларация обаче да създадат Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов. Това сподели на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с членове и симпатизанти на партията в Петрич, представен от Българска телеграфна агенция. 

" И ще видите какъв брой са лицемерни, тъй като, в случай че им стигат с Българска социалистическа партия - те отново ще създадат коалиция с тях. С една дума, когато приказват за нас и Движение за права и свободи или за " Възраждане " - това е неприятно, само че в случай че е с тях - е положително. Така ли излиза? ", попита Борисов. 

" Да, България " и партията на смяната са били в коалиция - имали са вицепремиер от Българска социалистическа партия. Но в този момент, тъй като страхът им е да не би нещо да се направи, внезапно Българска социалистическа партия им стана неприятна ", разяснява още той. 

ГЕРБ има доста ясна политика. Ние до момента сме били в коалиция два пъти – с „ Демократична България “ и с „ Патриотичния фронт “, тъй като с такива партии имаме сечение. Партията не реагира добре даже да се беседва с Българска социалистическа партия, разяснява Борисов.    

Припомняме, че преди по-малко от две седмици самият Борисов разгласи, че щял да приказва " с сътрудниците " си за преосмисляне на решението на партията си да не се коалира с Българска социалистическа партия. 

" Аз ще беседвам с сътрудниците сходна възбрана да отпадне, тъй като Българска социалистическа партия доста се промени и това не би трябвало да бъде спирачка за програмно или експертно държавно управление. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим, само че показвам почитание към вас, към вашите гласоподаватели и вашата парламентарна група с моето наличие ", уточни тогава Борисов.

По думите му от петък партията му няма да реагира добре да се водят договаряния за съдружно ръководство с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Борисов добави, че след предварителните парламентарни избори „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ ще останат в изолираност. 

Според водача на ГЕРБ до разпускането на 48-ото Народно заседание се е стигнало, защото партиите са абдикирали от ръководството. Борисов акцентира, че всички партии към този момент приказват за локалните избори.   

" Какъв сигнал е това към обществото - че ще се похарчат още 100 млн. лв. за същото ", разяснява той.

Рискът страната да потъне в тотална рецесия след локалните избори е голям, в случай че не ни пристигна на всички акълът в главата, сподели още Бойко Борисов. 

Аз съм изрично явен – това е доста неприятен сигнал, който всички дават като политици, прехвърляйки всичко за локалните избори. Какво ще стане на локалните избори? Същото, добави той.

Борисов предложи партиите да приготвят предизборно съглашение по значимите за страната тематики, с цел да няма значение след това при кого ще отиде мандатът.

Той добави, че ГЕРБ стои изрично зад промяната в правосъдната власт в частта, касаеща контрола над основния прокурор, само че съобщи, че няма да поддържа промяна, при която Иван Гешев се заменя с Бойко Рашков.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР