Ние няма да позволим знамето със сърпа и чука да

...
Ние няма да позволим знамето със сърпа и чука да
Коментари Харесай

Европейски крайнодесни партии обвиниха Русия, че тласка Европа към ръба на войната

Ние няма да позволим знамето със сърпа и чука да бъде издигнато тук, нито знамето с полумесеца, нито мрачният байрак на елитите на глобализацията

Лидерите на няколко крайнодесни партии в Европа загърбиха разликите си и одобриха взаимна декларация, в която остро подлагат на критика Русия за ролята ѝ в спора в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Руските военни дейности на източната граница на Европа я водят към ръба на войната ", се споделя в изказването, признато в края на двудневната среща в Мадрид, оповестиха осведомителната организация Еуропа прес и други испански медии.

Домакин на конференцията беше Сантяго Абаскал от испанската дясна популистка партия Вокс. Сред участниците в срещата бяха държавните ръководители на Полша и на Унгария Матеуш Моравецки и Виктор Орбан, както и кандидатката на френските президентски избори Марин Льо Пен.

"Ние сме тези, които пазят Европа. Ние няма да позволим знамето със сърпа и чука да бъде издигнато тук, нито знамето с полумесеца, нито мрачният байрак на елитите на глобализацията ", сподели в заключителното си слово Абаскал.

Съвместната декларация беше призната макар постоянно другите позиции на партиите във връзка с Москва. Орбан да вземем за пример е считан за непосредствен съдружник на Владимир Путин, до момента в който Моравецки от своя страна неведнъж е подлагал на критика съветския президент.

Участниците се съгласиха да "работят, с цел да подсигуряват, че европейските страни работят солидарно пред лицето на заплахата от външна експанзия ". В изказването се показва угриженост от външната политика на Москва, само че и от "липсата на обща европейска позиция ".

Срещата в испанската столица е втората такава конференция след сходната среща във Варшава при започване на декември, където се събраха високопоставени представители на 15 крайнодесни партии.

На тази конференция те се споразумяха да организират постоянни срещи и да координират гласуването си в Европейския парламент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР