Ние няма да подкрепим съставяне на кабинет с ваш мандат.

...
Ние няма да подкрепим съставяне на кабинет с ваш мандат.
Коментари Харесай

Има такъв народ към БСП официално: Не ви подкрепяме, но дръжте мандата

Ние няма да подкрепим сформиране на кабинет с ваш мандат. Това съобщи зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов пред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и нейни депутати в Народното събрание.

В рамките на пет минути бе срещата сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ по отношение на решението дали партията на Слави Трифонов ще поддържа сформиране на кабинет с третия мандат, който бе връчен на левицата от президента Румен Радев.
 Нинова уязви новите партии в Народното събрание: Борисов е доста по-сериозен конкурент Нинова уязви новите партии в Народното събрание: Борисов е доста по-сериозен конкурент
Търпяла съм доста повече от това, което през днешния ден ми причинявате - Борисов е доста по-сериозен конкурент. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Ни...

Корнелия Нинова взе думата първа: " На първия мандат стигнахме най-малко до политическа декларация, след това нещо стана, кой го прави - това си е ваш проблем. Да завършваме този въпрос, на следващия ден да вземем дефинитивно решение за бъдещи дейности на нашия Национален съвет. Искам да потвърдя, че сме водени от това да подсигуряваме идващите месеци сигурност за жителите и непоклатимост за страната. "

, сподели той, визирайки отхвърли на Демократична България. " Ние няма какво ново да кажем - в този момент ще повторя това, което приказваме от първите дни на основаването на Народното събрание.

Ние декларирахме, че Има Такъв Народ поема отговорността и ще предложи кабинет и в случай че не бъде подсилен от партиите на митинга, ние няма да поддържаме идващия мандат и оттогава-досега нищо не се е трансформирало, сподели той. Йорданов добави, че те са отказали да поддържат кабинета, което " ще даде опция на ГЕРБ и Движение за права и свободи да са щастливи, а Гешев да си бъде без орязване на пълномощията ".

От вас зависи дали ще оставите Народното събрание да поживее и да има време да се трансформират някои закони , сподели той.
 Десислава Атанасова с прогноза: Това беше последната победа на ИТН Десислава Атанасова с прогноза: Това беше последната победа на " ИТН "
Струва ми се, че това беше последната победа на Има Такъв Народ. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова по време на обсъжд...

Що се отнася до мандата, Тошко Йорданов посочи, че няма нищо ново от това, което са споделили първоначално. Всички останали минаха през " ще подкрепим ", " няма да подкрепим ", говореха за постове, като фурнаджийска лопата бяха другите партии, разяснява той.

, репликира Нинова. Що се отнася до удължение на живота на Народно събрание, това са значими неща, само че това е кърпене, по-важното беше да се сформира болшинство за смяната, продължи тя, представена от Нюз.

Добре, маха се НСО, маха се Бюрото, само че основният прокурор остава, значителното беше единодушието за състава за Висш съдебен съвет, дълбока промяна в КПКОНПИ, уви в този момент това ще се отсрочи. Надяваме се в идващ парламент ще се появи повече разсъдък и не просто кърпене и реплика на смяната, добави водачът на Българска социалистическа партия.

Тошко Йорданов бе безапелационен, че другото няма да се случи, тъй като е " в отговорността на тези партии на митинга, изключително на един от техните водачи, които заран приказват едно, вечерта друго, а не поддържаха мандат на Има Такъв Народ ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР