Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма

...
Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма
Коментари Харесай

Борисов отговори на ПП: Не сме предлагали коалиция! Или не са ни разбрали, или се правят

Ние нито предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на другарство отвън това, което е потребно за страната. Те или не са ни разбрали, или се вършат. Това отговори водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто стана ясно, че „ Продължаваме Промяната ” няма да беседва с партията му за сформиране на държавно управление.

Той посочи, че се надява разсъдъкът да надделее. 

„ Ситуацията е такава, че и на нови избори ще е отново по този начин. Затова и предложихме разновидността за контактни групи, които да създадат лист с значими за България неща, които ние да подсигуряваме по-късно “, сподели още водачът на ГЕРБ и напомни какво изясни преди няколко дни и за какво предлагането съгласно него ще проработи.

 „ Първата и най-важна тематика е войната в Украйна, която чука на нашата врата и е в непосредствена непосредственост. Заплахи за нуклеарни удари, обстрел на Запорожие. Затова контактната ни група е от хора, които са се потвърдили пред нашите евроатлантически сътрудници със своите позиции. Излъчихме единствено двама – Росен Плевнелиев и Соломон Паси “, напомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че са „ оставили вратата отворена “ всеки, който пожелае от другите партии да вкара в преговорния екип човек. 

„ Днес виждам тематики, по които контактните групи мога да реализират решение. Освен това споделих ясно - предлагам водачите да се отдръпнем, с цел да могат тези групи по-лесно да работя “, напомни още Бойко Борисов.

Относно коалиция с Движение за права и свободи, той сподели: „ Движението е партия, която ще поддържа всички неща, които изброиха през днешния ден Политическа партия. Те са и за хората, и за НАТО, и за Европейски Съюз. Като ги поддържа, това коалиция ли ще бъде? Аз коалиция съм декларирал, че се прави единствено със сестрински партии - от евроатлантическия блок ”, акцентира той.

Борисов акцентира, че не е желал предварителни избори. „ Коалицията им се унищожи от това, че не можаха да си разделят парите. ГЕРБ е упражнил парламентарното си право на съпротива да покаже, че не поддържа такива хора. И държавното управление им падна ”, посочи още водачът на ГЕРБ.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР