Ние не знаем още какво се случва със знаковите дела.

...
Ние не знаем още какво се случва със знаковите дела.
Коментари Харесай

Иво Инджов: Виждаме една зависимост на реформаторските сили от Бойко Борисов и ДПС

" Ние не знаем още какво се случва със знаковите каузи. Сарафов даде поръчка, че те ще се обследват отначало, ще се направи още веднъж обзор по тях, и нищо чудно, към този момент се появиха спекулации, че може да бъдат оттеглени някои претенции за снемане на имунитетите. А ние знаем, че този въпрос има доста огромно политическо значение, тъй като колкото и да е качествено или некачествено едно следствие, когато се внесе в Народното събрание зад него стои цялата прокуратура, а освен остарелият основен прокурор Гешев ".

Това съобщи в утринния блок на БТВ доцент Иво Инджов, учител по политически връзки във ВТУ.

" Трябва да има доста безапелационна обосновка от Сарафов, с цел да бъде изтеглен даден имунитет. Така че въпросът за имунитетите сега е на малко по-заден проект, само че е извънредно значим. Ние не сме чули към момента безапелационна позиция на ПП-ДБ по главното искане за имунитет - това на Бойко Борисов и това е един проблем, което може да докара до спомагателни разграничителни линии по така и така нежната и доста странна съдружна структура, която имаме сега ", добави той.

" От една страна ръководещите, в това число ПП-ДБ, са подвластни от поддръжката на Движение за права и свободи, в случай че желаят да вършат сериозна конституционна промяна. От друга страна методът, по който те подхождат ги прави мощно уязвими, тъй като Движение за права и свободи сервира на напред във времето Делян Пеевски. Той приказва толкоз съществено за конституционната промяна, колкото не е споделил през миналите парламенти, когато е бил народен представител. Тоест, ние виждаме една взаимозависимост на по този начин наречените новаторски сили както от ГЕРБ отпред с Бойко Борисов, против който те стачкуваха и беше задържан, по този начин и взаимозависимост от Движение за права и свободи с Делян Пеевски, който участва в листата " Магнитски " и против който те изрекоха един куп нелицеприятни неща. Това насочва доста неприятни политически послания към гласоподавателите и към българската общност. Казва се - без значение какво ви приказваме, вие не ни вземайте доста насериозно. Така не се основава доверие към политиците ", счита Инджов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР