Ние не смятаме, че сега е времето за промени в

...
Ние не смятаме, че сега е времето за промени в
Коментари Харесай

Български възход: Не е сега времето за промени в изборното законодателство

Ние не считаме, че в този момент е времето за промени в изборното законодателство.

Това съобщи Александър Николов в декларация от името на парламентарната група " " (БВ). Този парламент, колкото и да е фрагментиран, носи отговорност пред българското общество да сформира болшинство, да излъчи държавно управление и да поеме отговорност за даден интервал от време, уточни депутатът и добави, че такива са и упованията на болшинството на българските жители.

Николов съобщи, че чертаенето на червени линии в обществото би трябвало да спре. Ние сме за опазване на машинното гласоподаване като форма на избор, не поддържаме връщането към смесеното гласоподаване посредством хартиената бюлетина, както и не поддържаме предложенията, които лимитират опциите и правото на избор. Не поддържаме закриването на Обществения съвет, не поддържаме отхвърли от регион " Чужбина ", добави депутатът. В декларацията се показва, че към сегашния миг връщането на смесено гласоподаване носи риск от опорочаване на свободната воля. Хартията не подсигурява почтен избор в нашата страна, както не го подсигурява смесеното гласоподаване, добави той.  

В декларацията се регистрира, че макар разликите, в този парламент до момента се е постигало някакво единодушие. Ставаме очевидци по какъв начин първи и главен приоритет на част от партиите е да внесат промени в изборното законодателство, установи Николов. От БВ оставаме с вярата, че същият този ден ще постави края на чертаенето на разграничителни линии. Партиите, които виждат поддръжката за смесеното гласоподаване, следва да проявят държавническо мислене и да оставим тези въпроси да бъдат обсъждани във време, когато ще можем да вземем дейно и работещо решение, съобщи Николов, представен от Българска телеграфна агенция.

Към момента от БВ следва да върнем силата и вниманието на този парламент там, където е нужно - към вдишване на отговорност, провокациите по отношение на бюджета, приемането на законите по Плана. Този парламент си сложи упоритостта да вкара България в еврозоната по-късно повече от година, а не може да излъчи ръководещо болшинство. Защитата на фамилните бюджети, отбраната на работните места - това са стратегическите цели на българската страна, на българското общество, следва да бъдат и стратегическите цели на този парламент. Ние оставаме с вярата с всички наши сътрудници да останем сътрудници и да работим в полза на народа и българското общество, уточни Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР