Ние не сме в управляващата коалиция вече, не сме част

...
Ние не сме в управляващата коалиция вече, не сме част
Коментари Харесай

Йорданов: В парламента няма мнозинство никъде

„ Ние не сме в ръководещата коалиция към този момент, не сме част от това държавно управление. В Народното събрание няма болшинство на никое място – нито на опозицията, нито на някакви ръководещи . Оттук нататък ние нямаме никакъв ангажимент да изпълняваме желанията на една или друга политическа мощ “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов по време на брифинг в Народно събрание.

" Ние си имаме личен дневен ред като политическа партия, в случай че ще взимаме решения за ръководител на Народно събрание, би трябвало да сме единни и да сме го разискали към този момент не в съдружен формат, а в наш си формат. Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние желаеме да приемем законите, свързани с бюджета и законите, които са вързани с идването на парите по Плана за възобновяване и резистентност, което те отхвърлят. На тях им е по-важно да създадат проява по какъв начин не може да се избере ръководител на Народното събрание ", коментира Йорданов неналичието на кворум за втори следващ ден в Народното събрание. 

Йорданов изясни, че по-рано през днешния ден на председателски съвет е зародил спор по отношение на дневния ред по точката ръководител на Народното събрание. „ Това, което се опитахме да кажем е, че би трябвало, с цел да върви този парламент, защото има закони, които са значими, свързани с бюджета, да се съсредоточим и да вкараме в дневния ред единствено точките, които са консенсусни “, сподели той.

По думите на Йорданов краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов „ бил решил, че ще вкара точка за избор на ръководител на Народно събрание еднолично “.

„ Ние предложихме единствено да изберем разпоредбите и да има задоволително време да се намесим , тъй като сега няма болшинство, което да предложи ръководител, който да бъде определен “, съобщи той.

„ Ние не сме в коалиция с тях , не могат да ни постановат каквото си желаят. Просто свърши “, безапелационен е Йорданов. Според него сега всички би трябвало да се съсредоточат по в действителност значимите въпроси.

Ние не сме им прислужници и не могат да ни споделят какво да вършим. Ако са толкоз загрижени, да вкарат точките, които са значими за страната, свързани с бюджета и ние сме вътре да гласуваме “, сподели още Тошко Йорданов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР