Ние не сме такос. Това беше посланието, което Националната асоциация на

...
Ние не сме такос.
Това беше посланието, което Националната асоциация на
Коментари Харесай

Големият гаф на Джил Байдън

" Ние не сме такос. "

Това беше посланието, което Националната асоциация на испаноговорящите публицисти изпрати на първата дама Джил Байдън след изявлението ѝ на конференция на латиноамериканци в Сан Антонио в понеделник, 11 юли, по време на която тя като че ли съпоставя испаноезичните с такос.

Обръщайки се към годишната конференция на UnidosUS в Тексас, първата дама похвали многообразието на общността, като сподели, че е " друга като винарските мазета (bodegas) в Бронкс, красива като цветовете на Маями и неповторима като такос за закуска тук в Сан Антонио. "
 Бритни Грайнър и писмото на арестуваната в Русия баскетболистка до Джо Байдън
Бритни Грайнър насочи вик за помощ

Ще я чуе ли Джо Байдън

Байдън също по този начин произнесе неправилно думата " бодегас ", като вместо това сподели " богидас ", до момента в който се опитваше да похвали латино общността, а видеоклипът с нейните изявления притегли повече от два милиона гледания.
 Снимка 580771

Обратната реакция не закъсня. В туит Националната асоциация на испаноговорящите публицисти написа, че организацията " предизвиква първата дама и нейния информационен екип да отделят време, с цел да схванат по-добре сложността на нашите хора и общности. Ние не сме такос. Нашето завещание като латиноамериканци е завършено от разнообразни диаспори, култури и хранителни обичаи. "

NAHJ encourages & her communications team to take time to better understand the complexities of our people & communities.

We are not tacos.

Our heritage as Latinos is shaped by various diasporas, cultures & food traditions.

Do not reduce us to stereotypes.
— NAHJ (@NAHJ)
" Не ни свеждайте до стандарти ", приключва туитът.

До вторник сутринта Майкъл ЛаРоса, представител на първата дама, написа в Twitter опрощение, " Първата дама се извинява, че думите й са изразили всичко друго, само че не и чисто удивление и обич към латиноамериканската общественост, каквито в действителност тя изпитва. "

The First Lady apologizes that her words conveyed anything but pure admiration and love for the Latino community.
— Michael LaRosa (@MichaelLaRosa46)
Повечето испаноговорящи и латиноамерикански групи не подлагаха на критика обществено мненията на първата дама. Но това не попречи на някои републиканци да се възползват от аналогията и да я употребяват, с цел да " ударят " нея и брачна половинка й, президентът Байдън, пишат от Washington Post.
 Кралица Летисия, Джил Байдън и първи фотоси от срещата им в Мадрид
Когато Летисия засенчи и Джил Байдън

Испанската кралица още веднъж събра всички погледи

Бившият конгресмен Анди Бигс разгласява в Twitter видео с изявлението на Джил Байдън, пишейки: " Джил Байдън споделя, че латиноамериканците са " неповторими " като такос и назовава бодегас " богидас ". Нищо чудно, че латиноамериканците бягат от Демократическата партия! "

Jill Biden says Hispanics are as “unique ” as tacos and calls bodegas “bogidas. ”

No wonder Hispanics are fleeing the Democratic Party!
— Rep Andy Biggs (@RepAndyBiggsAZ)
Проучване на Washington Post измежду испаноамериканците открива, че 49 % утвърждават метода, по който президентът Байдън прави работата си, повече от гласоподавателите като цяло. Все отново рейтингът му на утвърждение е намалял измежду испаноговорящите от предходната година.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР