Ние не сме съгласни с част от мерките, предложени от

...
Ние не сме съгласни с част от мерките, предложени от
Коментари Харесай

Карлос Контрера: ВМРО ще настоява за връщане на месечната карта за една линия в София

„ Ние не сме съгласни с част от ограниченията, препоръчани от работната група към СОС по отношение на градския превоз в София, като да вземем за пример отпадането на картата за една линия и цената на транспортните документи “. Това съобщи за БГНЕС Карлос Контрера, ръководител на Комисията по превоз и пътна сигурност в Столичния общински съвет.

В работната група към СОС, в която вземат участие всички политически групи, в това число и самостоятелният общински консултант Борис Бонев, са били създадени оферти за промени в градския превоз, както и нова тарифна политика. Предложенията бяха признати и от януари 2023 година столичани пътуват с билети 30 и 60 минути, валидират своите карти на влизане в градския превоз, получават санкция при пропусната валидация, както и към този момент няма опция за закупуване на карта за една линия.

„ Интересно бе, че и на Комисия по превоз този понеделник създателите на предложенията от работната група като че ли изчезнаха. Доколкото знам, несъмнено, защото самият аз не съм член на работната група, това са били оферти на ЦГМ, както и представителите на „ Спаси София “, разяснява още той. „ Относно валидацията на картите в градския превоз не считам, че това е неприятна концепция, главният проблем е, че ЦГМ не съумя да изясни авансово за какво това е значимо да се случва, и в следствие имаме ядосани жители, което демонстрира, че когато институциите не си приказват с жителите, има единствено негативни резултати.

Контрера посочи, че представителят на Вътрешна македонска революционна организация в работната група - Димитър Антов, не е подписал предложенията, тъй като от партията не са съгласни с част от ограниченията, като да вземем за пример отпадането на картата за една линия, което разсъни и публичното неодобрение, както и със цената на транспортните документи. " Защото ние предлагахме младежка карта до 30 година да коства 21 лева, а тази възраст бе понижена на 26 “, изясни още той и посочи, че по-късно през днешния ден Вътрешна македонска революционна организация ще разиска оферти за промени в работата на градския превоз. „ На 90% е несъмнено, че ще желаеме да се върне картата за една линия, както и да се направи транспортния билет от 30 минути на 45 “, посочи още той.

Припомняме, че преди дни ръководителят на СОС Георги Георгиев разяснява, че след всеобщото публично неодобрение СОС ще разиска дали да бъде върната месечната карта за една линия, както и да отпадне санкцията при невалидирана карта в градския превоз.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР