Ние не сме мъдър народ, ние сме травмиран народ, допълни

...
Ние не сме мъдър народ, ние сме травмиран народ, допълни
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Фазата на фалшивия консенсус свърши, започва борба и бягство

Ние не сме умен народ, ние сме травмиран народ, добави психологът
„ Фазата на подправения консенсус свърши, в този момент стартира битка сред участниците в групата и бягство. Всяка една такава фаза е много рискова. Може групата да се разпадне ”. Такъв коментар направи пред Нова телевизия психологът Росен Йорданов в коментар близки ли са предварителните избори и по какъв начин ще продължи да действа обединението на фона на свадите в нея. 

„ Ако би трябвало да направя психо лингвистичен разбор на говоренето на подкрепящите държавното управление, ще чуете три думи – ще, би трябвало, уповавам се. Това значи, че нещата не са добре, само че се насочва вяра, че ще има смяна ”, добави той.

„ Малките сътрудници се пробват да се качат на главата на огромния ”, счита пък социологът Първан Симеонов.

„ Всяко ръководство в хода на мандата има ерозия на доверието. Малките се пробват да я пишат на сметката на „ Продължаваме промяната ”, а те да запазят дребните си, само че твърди електорати. Как го вършат – казвайки това, което нормално приказват на своите електорати. „ Продължаваме промяната ” нямат корав електорат и нямат на какво да стъпят. „ Продължаваме промяната ” служи като гръмоотвод на тези процеси ”, разяснява социологът.

„ Ходът с партията е логически, „ Продължаваме промяната ” би трябвало да минат най-малко през локални избори, те би трябвало да основат твърда основа ”, счита още Симеонов.

Според журналиста Петко Георгиев би трябвало да се  погледнат огромните разломи в българското общество. 

„ Първият огромен разлом е Изток-Запад. От една страна са хората, които желаят да живеят по един западен цивилизован метод, от другата са - путинистите. По тази линия има огромно разделяне ”, счита журналистът. „ Другата сериозна разграничителна линия е сред хората, които желаят да живеят в обективна страна с господство на закона, и хората, които вземат участие или толерират корупцията. Тези две пресечни линии се пробвайте да ги приложите върху партиите, които са в Народното събрание сега или върху обединението. Ето за какво не може да се сътвори болшинство, което да е прозападно и антикорупционно ”, съобщи Георгиев. 

Според него Българска социалистическа партия би трябвало да се промени „ исторически ”- не по отношение на Русия, а по отношение на Путин и „ фашисткия режим ”.

„ Опитът на нашия народ е травматичен. А когато не си се излекувал от контузията, ти ставаш по-болен. Ние не сме умен народ, ние сме травмиран народ. Затова в този момент е значимо да излезем от блатото на тази травмираност ”, допълни  Йорданов в коментар на любовта на доста българи към Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР