Ние не сме кандидатствали, че да ни приемат в еврозоната.

...
Ние не сме кандидатствали, че да ни приемат в еврозоната.
Коментари Харесай

Експерти коментираха шансовете ни за еврозоната

Ние не сме кандидатствали, че да ни одобряват в еврозоната. Европа ни приветства, нищо друго. Това съобщи доцент Даниела Бобева в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Българското държавно управление е поело доста съществени задължения. В позицията на съвета се прибавят детайли, които са необхо дими да бъдат изпълнени за влизане в евромеханизма. Очаква се сериозен напредък във връзка с правосъдната система и напредък в институционалното развиване. Нуждаем се от постоянен финансов бранш ", сподели още тя.

"Това е казус, това е нова неофициална процедура, в която не са разказани, а някаква форма правила. Тези нови детайли за ипълнение от българска страна, са една политическа сделка. Еврогрупата се пробва да запълни този вакуум ", кометира икономистът Лъчезар Богданов.

"Важното е, че българското държавно управление и Централната банка поемат спомагателни задължения за бистрота. Това дава още един мотив при осъществяване на тези ограничения да имаме постоянна финансова система ", приключи Богданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР