Ние не се чувстваме мафия. Тези, които ни наричат хартиена

...
Ние не се чувстваме мафия. Тези, които ни наричат хартиена
Коментари Харесай

Иван Чанчев, БСП: От 2014 г. настояваме за смесено гласуване

Ние не се усещаме мафия. Тези, които ни назовават хартиена мафия би трябвало да се обосноват. Българска социалистическа партия още 2014 година внесе в Народно събрание собствен план и той беше точно смесено гласоподаване – машини и хартия.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от Българска социалистическа партия Иван Чанчев.

През 2021 година ние подкрепихме машините. Но оказа се, че във всеки един модел, в който се откри нещо притеснително, би трябвало да се търсят решенията.

 
Разбира се, че в хартията има човешки фактор, само че и в машините също има. Тази нервност, която се сътвори ни кара още повече да се съмняваме с това. Не е казусът в хартията, казусът е в броенето.
Там към този момент има разнообразни оферти, които да засилят контрола при броенето.

Не мога да схвана що за псевдодемократ си щом искаш да ограничаваш права на български жители. Дай им право да гласоподават както желаят. Още повече, че Европа е въвела подобен модел. В Германия Конституционен съд споделя, че няма доверие на машини и не разрешава да се гласоподава с машини.

 
Числата сочат, че 47% от България желаят машини, а 48% - хартия. Така че тази опция се дава – да не се лимитира никой.
Не гласуваме дружно с ГЕРБ. Това с техни оферти, само че смесеното предложение, това за което ние настояваме, го вършим от 2014 година Сега забелязахме и несъвършенството на машините. Дневникът е фалшифициран на три машини в три разнообразни области. Значи някой пробва да пробива машините. Ето ви го човешкият фактор – ключове, програмен продукт, код.

С 40 заявки съществено и е да отваряме секции в чужбина?

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР