Ние не променяме философията на данъчната политика. Въвеждаме кризисна мярка,

...
Ние не променяме философията на данъчната политика. Въвеждаме кризисна мярка,
Коментари Харесай

Тома Биков: В ресторантьорския бизнес работят над 75 000 души, целта е да спасим бранша

„ Ние не променяме философията на данъчната политика. Въвеждаме спешна мярка, която и в самия законопроект е обрисувана като краткотрайна със период до 2021 година, за да се опитаме да спасим колкото се може повече дребни и микропредприятия, каквито са заведенията за хранене, които бяха най-пострадалият бранш в тази изключителна обстановка “. Това съобщи в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия националният представител от ГЕРБ Тома Биков.
„ На 13 март, когато обявихме изключителното състояние, те затвориха безусловно за часове. Тези хора бяха заредили артикули, бяха поели задължения към дистрибутори. Нямаха никаква опция да работят, за разлика от други браншове, които работиха – кой повече, кой по-малко “, добави Биков.
Той уточни, че в ресторантьорския отрасъл работят над 75 000 души. „ Целта е да спасим един цялостен отрасъл. Бъдете сигурни, че и летният сезон няма да бъде като предходните години и рискуваме цялостен един отрасъл да потъне за няколко години напред. Този бизнес е елементарно фалиращ. Ако той стартира да банкрутира всеобщо, се оформя верига отвън тези 75 000 души – на хора, които работят в дистрибуторски компании, магазини, откъдето зареждат. Това ще сътвори голяма безработица, която ще бъде по-скъпа и за страната, и за бюджета “, изясни още депутатът. Според него разрешаването на рецесията в този момент има блян към избавяне на работни места и браншове и да не се разреши България да преживее обществена рецесия, каквато би била провокирана от огромна безработица.
Това Биков опроверга появилите се клюки, че има вътрешна опозиция против финансовия министър Владислав Горанов. „ Няма напрежение в ГЕРБ и заплаха за мястото на министър Горанов. Това е един от най-хубавите финансови министри, които България е имала през последните години. Той натрупа опит и съм уверен, че в този момент ще успее да изведе страната от рецесията “, безапелационен бе депутатът от ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР