Ние не представляваме риск за Европа. Това увери министър-председателят Бойко

...
Ние не представляваме риск за Европа. Това увери министър-председателят Бойко
Коментари Харесай

България има огромен златен резерв и не представлява риск за Европа

Ние не представляваме риск за Европа. Това увери министър-председателят Бойко Борисов по време на полемика " България в Еврозоната. Икономическата логичност против митовете ".

Борисов съобщи, че всички държавни управления са удържали и не са продали златния запас. " Имаме голям, доста добър златен запас в Българска народна банка, имаме постоянен фискален запас и на процедура параметри - с 25% дълг сме в тройката на Европа и с нулевите бюджетни дефицити и то години наред, даваме опция да се реализира една непоклатимост ", увери министър председателят.

Той изрази, че в границите на година страната ни би могла да кандидатства за чакалнята на еврозоната.

" Не съм подобен оптимист, че в границите на два-три месеца това ще се случи. Ние ще аплайваме, само че мога да кажа параметри, в които съм съвсем уверен, че можем да се оправим и това е в границите на една година. Има подготвеност. Сутринта с комисар Домбровски водихме диалог, в границите на месец да ни дадат пътна карта ", разяснява Борисов.

Борисов съобщи, че е оптимист, че в границите на една година ще можем да се поздравим с триумф. " Иска ми се, само че доста е мудна, консервативна системата, доста са огромни страховете сега в Европа, фактически президента Макрон всеки ден е с нови и нови хрумвания в тази посока върви. Те са повече за делене на Европа, а не за обединяване ", уточни още Борисов.

Пред участниците във форума той посочи, че в границите на месец ще ни дадат пътна карта - дали да влезем първо в " Чакалнята " или първо в Банковия съюз. По думите му през този интервал всичко зависи от политическата класа, стабилността на страната и по какъв начин ще се води през този интервал за в бъдеще.

Според него е обикновено огромните и мощни стопански системи, които имат паричен съюз и обща валутна, да желаят да се развиват. " Ако желаеме да сме с тях, би трябвало да влезем в техните измерения. Нашият Валутен ръб е постоянен. 1,4% инфлация ", разяснява още Борисов.

Борисов отново напомни графиката на външния дълг, съгласно която Гърция е със 177%.

Премиерът към този момент се зарече в границите на мандата външният дълг да стане 20%, което ще ни направи втори в Европа. " Ако ги върнем и ги превърнем в милиарди - е и нашите пенсии ще са станат по-високи от техните ", разяснява Борисов. Докато в Гърция идващите генерации ще би трябвало да платят 177% дълг. " Поне ние това нещо не желаеме да се случва ", сподели още Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР