Ние не правим бизнес, а се мъчим и много от

...
Ние не правим бизнес, а се мъчим и много от
Коментари Харесай

Димитър Рачев: Българската ябълка може да изчезне, заради ниските цени на стоката от Полша

Ние не вършим бизнес, а се мъчим и доста от овощарите унищожават насажденията си, показа Димитър Рачев, член на УС на Съюза на дунавските овощари

Русенските овощари се завърнаха след отлично показване и с осъществени покупко-продажби от Международното ревю за пресни артикули Fruit logistica в Берлин.

„ Впечатлихме европейците със синя слива, череша и кайсия, производителите съумяха да договорят експорт на продукцията си, което е огромен триумф за нас “, описа Димитър Рачев, член на УС на Съюза на дунавските овощари, представен от. " Вкусните ни плодове ще могат да опитат към този момент германци и италианци ", посочи той.

Рачев обаче показа, че проблемите пред овощарите у нас остават.

Дори и с признатия Плана за развиване и резистентност пред тях стоят много спънки. „ Ние не вършим бизнес, а се мъчим. Много от нас унищожават насажденията си, тъй като продукцията все по-трудно се осъществя на пазара. Изкупната цена е ниска, а в това време върви нерегламентиран импорт от неевропейски страни. Както е тръгнало и българската ябълка може да изчезне, поради конкуренцията и евтините цени на стоката, която идва основно от Полша “, разкри Рачев.

Българските аграрни производители от Съюза на Дунавските овощари участваха от 8 до 10 февруари във водещото комерсиално ревю за пресни плодове и зеленчуци - FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин. Форумът събира над 3 300 изложители от целия свят, а през залите тази година са минали повече от 80 000 търговски гости в търсене на партньорства по цялата верига на промишлеността с пресни артикули - от производителя до мястото на продажба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР