Ние не подлагаме на тест нашите коалиционни партньори, а им

...
Ние не подлагаме на тест нашите коалиционни партньори, а им
Коментари Харесай

Гюров: Оттеглянето ми бе правилният ход

" Ние не подлагаме на тест нашите съдружни сътрудници, а им даваме късмет. Останалите партии в обединението, обаче не поддържат Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка. Ако се стигне до гласоподаване на неговата кандидатура и той получи поддръжка от опозицията, в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи, това ще е една нова коалиция ". Това съобщи пред bTV ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.
Ден по-рано той заяви, че се отдръпва от конкуренцията за Българска народна банка. По думите му, повода е разединение в обединението по този въпрос.
" Както се видя издигането на претендент за шеф на Българска народна банка докара до разединение в обединението. Изтегленото ми от битака за поста е късмет шанс да се потърси нова персона, сплотяваща кандидатура, която да има мандат за бъдещето на Българска народна банка. За това в този момент оставяме на нашите сътрудници да решат дали би трябвало опозицията да поддържа другия претендент Любомир Каримански ", съобщи Гюров, представен от actualno.com.

Той разяснява аргументите поради, които от Продължаваме промяната няма да го поддържат за шеф на Българска народна банка.

" Просто Любомир Каримански идва от българския банков бранш и това ни тормози, защото провокира избрани подозрения. Освен това ние имаме забележки и в нещата, които той показа по време на чуванията му в Народното събрание за поста. Те се разграничават от това, което авансово е заложено в съдружното ни съглашение ", посочи ръководителят на най-голямата парламентарна група.
Андрей Гюров разяснява и рецензиите по негов адрес по отношение на професионалната му биография. " Няма нищо, което да укривам и в нея се вижда къде какъв брой време и за кого съм работил. Няма нещо, което да поражда безпокойствие. През последните седмици опозицията не успа да открие нищо притеснително и това ме радва. В интервала 2008 -2010 година преподавах във Виенския университет, а по-късно бях зам.-директор и пълномощник на сдружението “Пирин голф ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР