Ние не отричаме, че има проблем, а смятаме, че сме

...
Ние не отричаме, че има проблем, а смятаме, че сме
Коментари Харесай

Дариткова отказала да гласува вече гласувани решения

" Ние не отхвърляме, че има проблем, а считаме, че сме посочили политическа воля и морал във връзка с дейности, които се подхващат, преди да са се произнесли комптетните органи. " Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след КСНС при президента Румен Радев.

По думите й КСНС е призован като ексклузивен и всички отчети са получили няколко часа преди самия съвет. Обсъдени са всички детайли от оферти план за решение и се оказало, че множеството от абзаците са повтаряли с решение на КСНС от 2017 година , отдаден на проблемите на корупцията.
 Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев
Апартамент гейт не се лекува с оставки, отсече Румен Радев

Това е единствено айсберг на същинската корупция, уверен е той

Предложеният текст за декларация от страна на президента Румен Радев не кореспондира с действителностите , а по-скоро дава отговор на избрани политически ползи, нападна Дариткова опозицията.Тя призна, че даже Корнелия Нинова гласувала да не излязат с общо мнение на КСНС . Предложено било решение дали всички да имат едно общо мнение и всички дали своят вот да нямат общо мнение.

Дариткова отхвърли от ГЕРБ да са имали желание да неодобряват президента. Ако са имали такава концепция, въобще нямало да се явяват, защото има ясно условие за кворум.

Дариткова е безапелационна, че е желала да чуе и да се обединят старания към ограничения, които да върнат вярата на българското общество в институциите.
 Корнелия Нинова станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти
Корнелия Нинова станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти

Чула обвинявания към медиите, само че не и към самите политици

" В пълномощията на законодателата и изпълнителната власт е, че би трябвало да бъдат подхванати ограничения, които да трансформират закона в посока той да се ползва по-адекватно ", изясни тя и добави, че в случай че от опозицията са толкоз дейни да трансформират законодателството, да се върнат в Народното събрание.

Общо е решениято да се направи инспекция и разбор на антикорупционнно законодателство и да се подхващат промени там, където има проблеми. " Това беше общо мнение и ние се обединихме към него, макар че не е било написано в решението ", акцентира Дариткова.

Тя отхвърли да разяснява за какво не е имало представители от КПКОНПИ и съобщи, че би трябвало да се пита администрацията на президента.
 Марешки засегнат от опита за PR акция на КСНС
Марешки засегнат от опита за PR акция на КСНС

Смята, че Българска социалистическа партия са пробвали да употребят президентската институция

Емил Георгиев добави, че никой не е упреквал медиите по време на КСНС , а публицистите трябвало да си правят работата по този начин, както до момента - като коректив на обществото. Нямало напрежение в работата на КСНС, само че не съумели да стигнат до общо мнение, тъй като текстът, който е бил препоръчан, пристигнал малко допълнително , изясни той.

Георгиев поддържа казаното от Дариткова и уточни, че К орнелия Нинова е подкрепила на 100% изводите, които са препоръчани на гласоподаване. Той не може да се съгласи с изказване, че страната отсъства и уточни, че всички държавни институции работят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР