„Ние не можем да участваме в изтребването на хората с

...
„Ние не можем да участваме в изтребването на хората с
Коментари Харесай

Вера Иванова: Като родители на деца с увреждания не можем да участваме в този цирк

„ Ние не можем да участваме в изтребването на хората с увреждания. Като майки, като родители, в този цирк не можем да участваме. Не сме съучастници в убийството на децата си “. Това сподели в предаването „ 12+4 " Вера Иванова, представител на протестиращите майки.

Тя разяснява забуксувалата законодателна работа и оповестения за 30 юли ефикасен „ жесток митинг " на майките на деца с увреждания. Родителите не утвърждават поправките в Закона за персоналната помощ и с декларация публично излязоха от работната група, като нарекоха поправките „ псевдоремонт ".

„ До петък имаше вземане предвид с нашите текстове до състояние с наклонена линия или в различен цвят поставени оферти от името на митинга. В петък получаваме съвсем приключения тип на закона, в който са махнати даже запетайките ни от предложенията. Няма никаква промяна. Това е дубликат на остарелия закон ", изясни пред „ Хоризонт " Вера Иванова.

Според нея национално показаните организации на хората с увреждания „ явно имат ползи единствено по отношение на дотациите, които получават " и са " комфортните на страната организации, които пречат на промяната ".

„ Трябва да се случи промяна, тъй като и към днешна дата майки заварват децата си голи, завързани на пружини – това е отношението. Няма никаква персонална помощ. Децата ни мрат по тези домове ", акцентира Иванова.

Според майките в закона липсва самостоятелната оценка на потребностите и потребностите на хората с увреждания, а без такава оценка от способен орган „ продължаваме да си държим тези толкоз доста ТЕЛК-ове с погрешно наличие и всичко да зависи от тях и да се правят оценка нашите деца като негодни и да стават пенсионери още 16-годишни ", уточни Вера Иванова.

Тя напомни, че родителите на деца с увреждания са дали период до 1 октомври за влизането в действие на трите закона – за персоналната помощ, за хората с увреждания и за обществените услуги. По думите ѝ, предстоят „ всеобщи ефикасни митинги “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР