Ние не можем да свалим цена, която не сме повишили,

...
Ние не можем да свалим цена, която не сме повишили,
Коментари Харесай

Търговците на горива: Няма как да свалим цена, която не сме повишили

Ние не можем да свалим цена, която не сме повишили, по този начин Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация разяснява през днешния ден пред " Нова телевизия " за какво горивата не поевтиняват макар поевтиняването на петрола.

Той добави, че сегашните цени са на база цените на суровината преди достигането на пиковете от 120-130 $ за барел. Бенчев уточни още, че цените на петрола са динамични и сега, в който има дълготраен тренд към поевтиняване, това ще се усети и на бензиностанциите.

" Има спад в цените на петрола, само че те се компенсират от други фактори. Застраховките на танкерите, които минават през Черно море са се нараснали десетократно. Освен това малко превозвачи транспортират съветски нефт, тъй като се тормозят да не попаднат под наказания ", изясни още Бенчев.

Според него, в случай че няма възбрана на вноса на съветски нефт, каквото се разисква на равнище Европейски Съюз, цените ще останат на тези равнища. В противоположен случай те биха се повишили с към 50-60 стотинки, като при първичния потрес от сходно решение могат да скочат и повече. В отговор на въпрос за коментирани цени от 4.50-4.60 лева./л, Светослав Бенчев сподели, че все още няма сюжет, при които цените на горивата даже да приближат четири лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР