„Ние не можахме да повярваме, че от днес за утре

...
„Ние не можахме да повярваме, че от днес за утре
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма опция да сме отново партньори с ИТН

„ Ние не можахме да повярваме, че от през днешния ден за на следващия ден отново има диалогичност, отново някой се е събудил с катарзис и по тази причина ние поставихме ясно изискване - Антикорупционната комисия и Бойко Рашков. Тъй като през последните месеци видяхме, че всеки има някаква политическа реторика, върху която се упражнява, не влага доста смисъл в думите си. Затова, както се споделя - по делата ще ги познаете “, това разяснява договарянията в границите на третия мандат министър-председателят в оставка Кирил Петков, като засяга връзките с Има Такъв Народ.

По думите на Петков записът от заседание на Демократична България е бил употребен като мотив от Слави Трифонов да излезе от договарянията, само че не е същинската причина.

„ Не видях нищо ужасно и трагично в този запис. Това беше следващата „ Македония”. Едни хора си играят на куклен спектакъл – измислят си някаква теза за опрощение, а действително би трябвало да си извършите извод какво се случва с парите им”, уточни още Петков.

Петков бе безапелационен, че за него „ няма опция” Има Такъв Народ още веднъж да бъде сътрудник на „ Продължаваме Промяната” в ръководството.

Премиерът в оставка уточни, че съгласно него Има Такъв Народ не е имало никакви планове да поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ.

От изявлението на Петков стана ясно, че за възможния кабинет с мандат на Българска социалистическа партия за министър председател е препоръчан още веднъж Асен Василев.

„ С нашия мандат преди седмици ние обявихме Асен Василев като претендент за министър председател. Не имаме вяра, че всяка седмица би трябвало да имаме нов. Ако би трябвало да предложим някого, аз персонално имам вяра на Асен Василев ", уточни Петков.

" Пътят занапред стартира, скърбя за всички корумпирани играчи от последните 30 години. Времето им свършва ", уточни Петков, който направи поръчка да продължат да се борят за първо място на евентуалните нови избори.

" Вярвам, че българският народ разбра, че трябват просто 121 самостоятелни депутати. Не ни доближиха 4, другият път ще имаме повече ", уточни още Петков.

Третият мандат за сформиране на държавно управление бе връчен от президента Румен Радев на партия Българска социалистическа партия и започнаха договаряния сред тях и досегашните съдружни сътрудници от Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ за неговото реализиране. Но обстановката се усложни, откакто излезе запис от съвещание на групата на Демократична България в Народното събрание, след който водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов съобщи, че партията му се отдръпва от договарянията за сформиране на кабинет. Сега ориста на третия мандат остава неразбираема, а довечера в Минстерския съвет ще се организира среща сред Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова и съпредседателите на „ Демократична България “ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев в търсене на излаз от създалата се обстановка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР