Ние не желаем министерски кресла или участие във властта, но

...
Ние не желаем министерски кресла или участие във властта, но
Коментари Харесай

Манолова: ДПС вече поставят условия, ако ИТН иска подкрепа, трябва споразумение

" Ние не желаем министерски кресла или присъединяване във властта, само че ние сме безапелационни, че няма да подкрепим държавно управление, в което ще има опити за инсталиране през парадния вход или през задната врата на лица и въздействия, свързани с ГЕРБ, Движение за права и свободи и техните другарски кръгове. Това е неприемливо след неуспеха на първия кабинет на „ ИТН “, това съобщи водачът на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова в коридорите на Народното събрание в отговор на декларацията им, с която беше персонално.

" Светна алената лампичка за ранно предизвестие, тъй като считаме, че би било замяна на волята на протестиращите жители и на българските жители за обезпечаването на опция на ГЕРБ, Движение за права и свободи и олигархичните им кръгове да въздействат върху образуването на новото държавно управление. Това е неприемливо след неуспеха на първия кабинет на " ИТН ", съобщи още тя.

Тя разяснява, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са приветствали изявлението на Йорданов в пленарната зала.

" Защо? Защото и за ГЕРБ, и за Движение за права и свободи това е наслада, само че за нас не е по този начин. Затова намираме четири групи аргументи, заради които да включим алената система за ранно предизвестие – първите са етични. Ние считаме, че има основателни аргументи за терзание, че е допустимо дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи да повлияе за сформирането на държавно управление. Вторите са политически – с включването на Движение за права и свободи в договарянията на процедура се подменя болшинството на смяната. Изчакахме задоволително време за ясни знаци от „ ИТН “, че няма да бъде позволено въздействие на Движение за права и свободи и ГЕРБ. Нищо такова не се случи. От през днешния ден Движение за права и свободи започнаха да слагат и условия за поддръжка на идващия кабинет “, добави тя.

По думите й поддръжката им не е решаваща за идващото държавно управление, само че в случай че от Има Такъв Народ я желаят, ще би трябвало да подпишат съглашение , в което да бъдат написани политиките, за които застават – правосъдната промяна, обществените политики, проверка на предходната власт и ангажимент, че присъединяване в кабинета на хора от ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да има.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР