Ние не искаме да има нова Студена война и затова

...
Ние не искаме да има нова Студена война и затова
Коментари Харесай

Столтенберг иска да сме готови за свят с руски ракети навсякъде

" Ние н е желаеме да има нова Студена война и по тази причина призоваваме Русия да съблюдава контракта за ракетите ". Това разгласи на брифинг в Министерския съвет генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с премиера Бойко Борисов.

Столтенберг уточни още, че би трябвало да бъдем готови за свят, в който Русия може да разположи ракетите си на всички места .

Припомняме, през вчерашния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг организира работна вечеря с премиера Бойко Борисов . Двамата разискаха съдействието в областта на сигурността и защитата и стабилността на Западните Балкани и района.
 Столтенберг у нас, организира работна вечеря с Борисов
Столтенберг у нас, организира работна вечеря с Борисов

Двамата разискват съдействието в областта на сигурността и защитата и стабилността

Според Столтенберг ракетите, с които разполага Русия могат да доближат европейските градове и да бъдат употребявани във въоръжен спор. " Трябва да бъдем готови за свят и без този контракт ", прикани той.

По думите на генералния секретар на НАТО светът живее в един все по-непредвидим свят и е значимо да бъдем по-ефективни в битката против провокациите.

Столтенберг похвали България и нейната съпричастност към Алианса , с което способства към сигурността с по-различни способи задачи в Афганистан и Косово, стратегическа роля в района на Черно море и поддръжката на ученията на НАТО в Ирак.
 Русия предизвестява за нови нуклеарни бомби на Съединени американски щати във Военновъздушни сили бази в Европа от 2020
Русия предизвестява за нови нуклеарни бомби на Съединени американски щати във Военновъздушни сили бази в Европа от 2020

Съединени американски щати разполагат и сухопътните сили в Източна Европа до края на 2019-та

Генералният секретар на Алианса посочи, че разширението на НАТО с България е асъдействало за усилване на груповата ни защита . По думите му, високо се прави оценка и методът, по който се поддържа процесът Северна Македония да подпише протокол за присъединение към НАТО .

" Фактът, че подписахте контракт за добросъседство и съдействие оказа помощ за доверието и начерта пътя на Северна Македония към НАТО . Съюзниците към този момент започнаха да ратифицират контракта за присъединение на македонската страна в Алианса ", безапелационен е Столтенберг и добави, че това е добре за района и за евроатлантическата сигурност .

Той съобщи, че доста се радва да е в България няколко дни преди националния празник на страната - 3 март .

Столтенберг благодари на България по тази причина, че е толкоз зает и високо скъп съдружник в НАТО .
 НАТО се озъби на Путин за
НАТО се озъби на Путин за " неприемливите " ракетни закани

" НАТО е защитителен съюз, който е подготвен да пази всички членове против всякаква опасност "

В разширената среща сред двете делегации взеха присъединяване още вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариев а, асистент генералният секретар по планирането и политиката на защита Патрик Търнър и Лоренц Майер-Минеман - първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.

Припомняме, Столтенберг е на двудневно посещаване в България по покана на българския министър-председател . Тази година Северноатлантическият алианс отбелязва своята 70-та годишнина, а България - 15 години пълноправно участие в НАТО .

Годишнините ще бъдат маркирани с редица събития . Документален филм, обществени лекции и фотографска галерия в София са единствено част от включените в Националния проект от начинания по този мотив.
 Соломон Паси желае нуклеарни оръжия на Балканите - подсигуряват мир
Соломон Паси желае нуклеарни оръжия на Балканите - подсигуряват мир

Според него зависимостта от Русия е най-голямата енергийна заплаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР