Ние не говорим да не се повишава цената на газа,

...
Ние не говорим да не се повишава цената на газа,
Коментари Харесай

Пламен Павлов: Проблемът не е кой ще доставя газ, проблемът е защо Булгаргаз не договори друга цена

" Ние не приказваме да не се покачва цената на газа, чакаме да се снижи цената. Управляващите стъпиха на неприемливи цени като нещо обикновено и споделиха: Няма да се увеличи цената на газа ", съобщи в " Денят стартира " Пламен Павлов, ръководител на Българската газова асоциация.

По думите му вицепремиерът Асен Василев е оповестил, че България има опция да транзитира 20 милиарда кубични метра газ, само че това не е правилно.

" Нямам концепция какъв координационен център ще се прави. Имаме 2 тръби, които отиват към Турция. Едната е в посока Турция, другата е назад, няма такава проводимост на системата ", добави Пламен Павлов.

Според него могат да се водят договаряния с " Газпром ".

Пламен Павлов разяснява, че заплащането е тематика табу и тайната би трябвало да бъде разкрита. Според него по тематиката с газа " няма никаква стопанска система, а единствено политика ".

" Проблемът не е кой ще доставя газ, казусът е за какво " Булгаргаз " не контракти друга цена, а има опция и за какво те не внасят газа, а се стига до такава степен някой да внася, би трябвало да се даде решение. В момента имаме азерски газ, доколкото знам не се употребява в този момент Чирен, само че може да се употребява. Ако в този момент спрат работа да вземем за пример животновъдни предприятия, ще е съдбовно за тях ", сподели още Пламен Павлов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР