Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме

...
Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Поддръжници сме на машините, но не тези

" Ние настоявахме за машини за гласоподаване и продължаваме да сме поддръжници на машините, само че не тези. Никога не сме желали тези устройства. С тях гласоподават единствено за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде тъкмо тези не се употребяват. "

Това съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи в " Здравей, България " по Нова телевизия.

„ Нашите гласоподаватели привикнаха с машините. На всички избори с машини покачваме резултата си. В Турция резултатът също е ослепителен ”, добави той и уточни, че специалисти в Турция са им посочили образно какъв брой елементарно може да се манипулира софтуерът на устройствата.

По думите му Движение за права и свободи са били най-потърпевшата партия от невалидните бюлетини, заради което те държат на машинния избор.

„ Ние ще продължим да желаеме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях ”, разяснява той.

По тематиката за съставянето на държавно управление Цонев съобщи, че от диалозите не се вижда прогрес, тъй като нямало разговор.

„ Втората политическа мощ споделя, че няма да поддържа победилата. Но пък победилата да поддържа тях. Абсолютен нонсенс, подигравка с гласоподавателя ”, сподели той.

На въпроса дали от Движение за права и свободи ще поддържат мандат на ГЕРБ, Цонев отговори:

„ Не сме водили никакви диалози, с изключение на с Плевнелиев и Паси. За да започва процесът по сформиране на кабинет, би трябвало да стартират диалози. Когато първата партия получи мандата, би трябвало да ни каже какъв формат на държавно управление си слага ”.

Според него Движение за права и свободи са разбрали посланието на гласоподавателите.

„ Ще поставим най-много старания да има кабинет. Ще приказваме с всеки, който ни предложения. Ще даваме градивни оферти и няма да слагаме червени линии. И с третия, и с втория, и с първия мандат ще подходим градивно и диалогично ”, уточни Цонев.

Третия мандат той си показва по-скоро като форма на антикризисен кабинет с пай небосвод. „ Най-добрият вид е 173 депутати да създадат кабинет. Това е евроатлантическата коалиция. Партиите, които декларират ярка евроатлантическа поддръжка имат 173 депутати. Това е волята на народа ”, акцентира депутатът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР