Ние наистина сме приятели и братски народи и това трябва

...
Ние наистина сме приятели и братски народи и това трябва
Коментари Харесай

Заев: България трябва да подкрепи Македония, за да расте приятелството ни

Ние в действителност сме другари и приятелски нации и това би трябвало да се покаже с дейности. Разбирам, че и братята от време на време може да се скарат. Но несъмнено България е длъжна и би трябвало да даде поддръжката си за районен съд Македония, тъй като единствено по този метод ще се развива нашето другарство, нашето съдействие, Западна и Северна Европа ще ни почита още повече, в случай че бъдем по-кооперативни и намираме повече способи да увеличим съдействието, както сред нашите нации, по този начин и сред нашите компании, тъй че това да бъде от изгода и за българския, и за македонския народ.

Това съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев в навечерието на визитата си в София, като акцентира своята убеденост, че политиците от двете страни ще бъдат задоволително умни да намерят такова решение.
 Делегация на районен съд Македония идва у нас за среща сред Янев и Заев Делегация на районен съд Македония идва у нас за среща сред Янев и Заев
Официална делегация от Република Северна Македония, водена от премиера им Зоран Заев, идва в четвъртък у нас. Това разгласи служебният...

Той поздрави българския народ и неговите настоящи и бъдещи водачи, които постоянно в първите фрази постоянно в първите фрази на всички свои изказвания споделят, че България остава ангажирана с европейската интеграция на Република Северна Македония.

Македонският министър председател напомни, че съгласно София, Скопие не е работи задоволително дейно за използването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие и упорства за съответни гаранции.

Голяма част от записаното в него е осъществено в доста по-голяма степен, в сравнение с където и да било по света след подписването на сходни контракти. „ Тяхно право е да кажат, че желаят още по-динамична реализация на този контракт. И ние желаеме. Ние желаеме, в случай че може, още на следващия ден да пуснем железопътната линия, която свързва Куманово - българската граница със София, а оттова към Истанбул. И ние желаеме още на следващия ден, както пуснахме част от Коридор №8 Скопие – Миладиновци – Свети Николе – Щип, а оттова до Кочани, от Кочани - Делчево - Берово - Клепало, която е издигната напълно, да имаме същото и през към Крива Паланка. Работим върху това и имам вяра, че в бъдеще ще бъде още по-динамично ”, сподели Заев.

БГНЕС напомня, че македонският министър председател Зоран Заев ще дойде на следващия ден на посещаване в София. Той ще бъде придружаван от вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров и от министъра на външните работи Буяр Османи. Предвидени са срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя Стефан Янев.
 Зоран Заев: Чакаме постоянно държавно управление в България, с цел да продължим договарянията Зоран Заев: Чакаме постоянно държавно управление в България, с цел да продължим договарянията
Няма проект Б, няма опция на участието в Европейския съюз. Това споделя министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в изявление за МИА с...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР