Ние може да върнем смъртното наказание. Това е казал турският

...
Ние може да върнем смъртното наказание. Това е казал турският
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Може да върнем смъртното наказание

Ние може да върнем смъртното наказване. Това е споделил турският президент Реджеп Ердоган, представени от вестника в страната си Хюриет.

Държавният глава разяснява случая на убитата от някогашния си брачен партньор Емине Булут, който е провокирал вълна от всеобщи митинги в югоизточната ни съседка. "Всички чакат управляващите да подхващат радикални дейности. Хората желаят връщане на смъртното наказване и аз, в качеството си на президент на Република Турция, уверено ще поддържа Народното събрание, ако депутатите подхващат съответните стъпки в тази посока. По този въпрос и аз, и законодателите в Меджлиса сме на една вълна ", е коментирал още водачът на страната на два континента. Той също е показал, че е помолил съответните комисии в органа на законодателната власт в Анкара да проучат въпроса.

Ердоган се е спрял и върху уволнените валии на провинциите Диарбекир - Адндан Селджу Мъзраклъ, Ван - Ахмет Тюрк и Мардин - Бедия Йоздокче Ертан, упрекнати в терористична активност и апели за принудително събаряне на конституционния строй. "Тези хора получаваха големи суми от бюджета и ги предаваха на терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК). Парите на данъкоплатците са се превръщали в патрони и експлозиви, убивали наши съграждани ", безапелационен е бил той.

Последният наказан гибел в Турция е бил екзекутиран през 1984 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР